Taekwon-do

2021.11.30. 08:25

Surin Patrik ezüstérmes lett az ob-n

A WTF taekwondosok szintén sokáig vártak arra, hogy a koronavírus járvány miatti kényszerszünet után ismét versenyezhessenek.

V. L. 

Dunaharasztiban rendezték meg a Magyar Taekwondo Szövetség idei legrangosabb hazai versenyét, az Országos Bajnokságot, és Dél-Koreai Nagykövet Kupát, amelyen a küzdelem, a formagyakorlat és a gyorsrúgó verseny kategóriáiban is bajnokokat avattak. Természetesen jelen volt a nyári olimpián ötödik helyet szerzett Salim Omar Gergely is, aki bajnoki címet szerzett.

A közönség megcsodálhatta a nemrég még az Európa-bajnokságon szereplő válogatott poomsae-sok gyakorlatait is.

A 170 versenyző között ott volt a békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület WTF Taekwondo Szakosztályának ifjú tehetsége, Surin Patrik is, aki most a szakosztály legeredményesebb versenyzőjének számít. Szedoglavits Vilmos mester tanítványa a juniorok 68-kg-os súlycsoportjában első mérkőzését 15–10 -re nyerte válogatott ellenfele ellen, viszont a döntőt szoros pontozással 5–3-ra vesztette el az ugyancsak válogatott Klajko Dávid ellen, s így ezüstérmet szerzett. Patrik meghívást kapott a válogatott edzésekre s ezáltal képviselheti az egyesületet a külföldi versenyeken. A rangos versenyen színvonalas, erőteljes küzdelmeket láthattak a nézők – az egészségügyi szabályok betartása mellett. A Lakótelepi SE három versenybíróval is segítette a verseny rendezését, Dombi Dávid, Lányi Réka és Lányi Csilla megálltak a helyüket a viadalon. A taekwon-dosok abban reménykednek, hogy a körülmények lehetővé teszik majd a folytatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában