Vívás

2021.11.29. 16:07

Lenkefi Soma döntő közelben a juniorok között

Az országos bajnokságok sorát a juniorok folytatták a hétvégén a párbajtőrözőknél.

G. P.

– A békéscsabai Alföld Vívó Akadémia versenyzői bajnoki címekkel, érmes helyezésekkel kényeztettek el bennünket az elmúlt években – nyilatkozta Galli Zsolt, az AVA vezetőedzője. – Azóta generációváltás történt, s fiataljaink még nincsenek Dékány Kinga, Petri Renáta vagy Keszthelyi Zsombor szintjén.

Az elődök eredményeihez most Lenkefi Soma állt a legközelebb. Nehezen lendült bele a férfi párbajtőr 132 főt számláló mezőnyében, de azután nagy szívvel küzdve, szoros csörtéket nyerve jutott a nyolcas döntő küszöbére. Ellenfele a Ferencváros vívója, Horváth Ádám volt. Az asszó rosszul kezdődött, a fővárosi öt találattal elhúzott, s hiába zárkózott föl Soma, fordítania nem sikerült. A népes mezőnyben végül a 16. helyen végzett, míg klubtársa, Tóth Marcell 38. lett.

A hölgyek 110-en kezdték meg a küzdelmeket. A csabai Gachályi Gréta és Bencsik Anna már a 64-es táblán összekerült, Gréta győzött. Ebben a fordulóban búcsúzott Kovács Emese is. Aztán az egyetlen talpon maradt csabai lány is vereséget szenvedett az MTK versenyzőjétől, Miskótól. Gréta 25., Anna 41., Emese 47. lett.

A vasárnapi csapatversenyen (17 együttes indult) a békéscsabai lányok a székesfehérvári Honvéd Szondy SE ellen kezdtek és szoros mérkőzésen vereséget szenvedtek. Az „alsóházi” küzdelmekben aztán a szintén fehérvári SZVSZSE, majd az FTC, végül a diósgyőri csapat legyőzésével a 9. helyen zárták a bajnokságot.

– Fiataljaink hosszú menetelésben vannak, verseny versenyt követ, több korosztályban is helyt kell állniuk. Fáradtan versenyeztek, de helytálltak az igen erős mezőnyben – összegzett a csabai egyesület vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában