röplabda

2021.11.16. 19:56

Lengyel győzelem született az első mérkőzésen

A Swietelsky-Békéscsaba kedden a ŁKS Commercecon Łódź csapatával mérkőzött meg a CEV-kupában.

G. P.

Forrás: BRSE

ŁKS Commercecon Łódź (lengyel)–Swietelsky-Békéscsaba 3:1 (23, 15, –23, 19)

Röplabda CEV-kupa női mérkőzés, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés. Łódź, Atlas Aréna. V.: F. Tanti, P. Enkerli (máltai, svájci). Łódź: Grajber 13, Pacak 11, Witkowska 11, Sobiczewska 10, Ratzke 1, Jones-Perry 22. Cs.: Maj-Erwardt, Strasz (liberók), Jukoski 2, Gajer 1, Piasecka 8. Vezetőedző: Michal Mašek. Békéscsaba: Kornyijenko 6, Glemboczki 3, Zólyomi 10, Drpa 18, Kliszura 13, Strunjak 10. Cs.: Molcsányi (liberó), Najdic, Karhu. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 4:9, 12:11, 16:15, 20:17, 23:23. 2. szett: 9:3, 17:7, 20:8, 24:13. 3. szett: 4:0, 8:5, 10:11, 16:12, 17:16, 23:23. 4. szett: 4:3, 10:6, 13:11, 18:12, 24:19.

Bátran és ami a legfontosabb, ponterősen röplabdázott az első játszmában a Békéscsaba, nem ijedt meg a brazil és amerikai játékosokat is felvonultató lengyel csapat otthonában. Az 1. szett első harmadában még vezetett is a BRSE, a lengyelek azonban, ha lassan is, de felvették a meccs ritmusát és fordítottak. Elhúzni nem tudtak, mert Drpáék harci kedve továbbra is megmaradt. A mérkőzést azonban a Łódź irányította és úgy tűnt, hogy végül könnyedén hozza az első játszmát, de a BRSE visszazárkózott, 23-nál kiegyenlített. Az utolsó két labdamenetet azonban a hazaiak nyerték, és ezzel a játszmát is.

A 2. játszmában már nem engedte ficánkolni vendégét a Łódź, korán faképnél hagyta és 15-nél már tízre hizlalta a különbséget. Jones-Perryék ezután sem álltak le, magas színvonalon röplabdáztak, alaposan leszakítva magukról a Békéscsabát. Tizenegy szettlabdája volt a lengyel együttesnek, ebből a Csaba kettőt faragott, de végül behúzta a második játszmát is a Łódź.

Megmaradt a lengyelek lendülete a 3. játszmára is, egymás után négy pontot értek el az elején és a folytatásban is remekeltek. Mozgósította erőtartalékait a Békéscsaba, amely ledolgozta hátrányát és egy pillanatra még a vezetést is átvette. A hazaiak azonban újra magukhoz ragadták a kezdeményezést és igyekeztek mihamarabb pontot tenni a mérkőzés végére. Csakhogy a csabaiak nem adták meg könnyen magukat, négyszer is felzárkóztak egy pontra, 23-nál be is érték vendéglátóikat, és az utolsó „szó” is az övéké volt, nagy csatában megnyerték a játszmát.

Nem hozott egyértelmű lengyel fölényt a negyedik játszma, szorosan alakult a mérkőzés. Witkowskáék a szett derekán kezdtek ellépni a csabaiaktól. Zólyomiék még egyszer már nem tudtak akkor hajrát kivágni, mint az előző játékban, s a végén érvényesült a lengyelek akarata.

Michal Masek: – Nem volt egyszerű a mai mérkőzés. Sűrű a program, fontos mérkőzés vár ránk vasárnap, de ez nem lehet kifogás. Nem sikerült a legjobb formánkat mutatni.

Tóth Gábor: – Komoly küzdelemre késztettük nagynevű ellenfelünket, méltóan képviseltük a klubot, Békéscsaba városát és a magyar röplabdázást. A negyedik szettben sokat hibáztunk, amit remekül használt ki ellenfelünk. A visszavágón, hazai környezetben sem adjuk olcsón a bőrünket! Szeretném kiemelni a lengyel szurkolókat, élmény volt ilyen hangulatban pályára lépni.

A párharc visszavágóját november 24-én, szerdán 18 órakor rendezik Békéscsabán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában