kézilabda NB II.

2021.11.22. 16:09

Köröstarcsai siker született a rangadón

Újkígyós FISE–Köröstarcsai KSK 23–29 (11–10).

G. P.

Újkígyós, 110 néző. Vezette: Horváth Z., Simó. Újkígyós: KISS N. – Csatlós 3, Fekete L. 6 (1), Fekete G. 2, Ivanics 1, Murányi B. 7 (1), Farkas B. 1. Csere: Rákóczi, Mezei (kapusok), Endrei, Gábor, Tóth A., Lipták, Mészáros 1, Balázs 2, Masa. Edző: Szabó Zsolt. Köröstarcsa: PANKOTAI – KECSKÉS 5 (1), Csige 3, POLGÁR T. 5, NOVÁK 9, Molnár K. 1, KOVÁCS I. 4. Csere: DOMOKOS (kapus), Ásós 1, Oláh 1 (1), Lukács, Galamb. Edző: Molnár Zoltán. Kiállítások: 8 perc + Ivanics kizárva, ill. 6 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 5/2.

A megyei rangadónak különös presztízst adott, hogy a kígyósiaknál több olyan játékos szerepel, aki tavaly még a tarcsaiak sikereiért harcolt. Kőkemény védekezéssel nyitott mindkét oldal, jöttek is a sárga lapok és a kiállítások, sőt a kissé túlfűtött Ivanics már a 24. percre kigyűjtötte a harmadik kétpercesét. Eközben az eredmény szorosan alakult, egyik fél sem tudott egy találatnál nagyobbb előnyt kiharcolni (24. p.: 8–8).

A félidő hajrájában a hazaiak zsinórban három gólt dobtak, de csak minimális előnnyel térhettek szünetre, mert a tarcsaiak részéről is érkezett válasz. A térfélcserét követően sem hagyott alább a szoros csata, bár ekkor Kovács István három találatának köszönhetően rendre a vendégeknél volt az egy-két gólos fór. Még az 50. minutában sem tűnt úgy, hogy a Tarcsa sima győzelmet arathat (20–21), azonban Kecskés triplája megtörte a hazaiakat, akik az utolsó percekre minden mindegy alapon kitámadtak.

Szolnoki KCSE–Kondorosi KK 34–29 (12–16)

NB II-es férfi kézilabda-mérkőzés. Szolnok, 100 néző. Vezette: Budai-Bock, Wenzel. Kondoros: Sztancsik – Istenes L. 7, Ambrus 5 (1), Raffai 5, Bai 5, Tóth G. 1, ZAHORECZ 3. Csere: Gyurcsán (kapus), Kasnyik T., Istenes I., Kasnyik V., Horcsák, Bódai 3. Edző: Kósa Balázs. A Szolnok legjobb góldobói: Takács 9, Rékasi 8 (2), Csibrány 8. Kiállítások: 4, ill. 2 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 1/1.

Két szolnoki góllal kezdődött a mérkőzés, de a KKK javuló védekezéssel és remek támadásokkal a 10. percben átvette a vezetést és a félidő végéig folyamatosan növelni tudta előnyét. A mérkőzés ezen részében úgy tűnt, hogy a vendégek még a kihagyott ziccereket is megengedhetik maguknak, mert a Szolnok nem tud felzárkózni. A második játékrész során a keményedő védekezéssel szemben fáradni látszó Kondoros egyre többet hibázott és a rengeteg technikai hiba, eladott labda, kihagyott ziccer miatt egy 10–0-ás etappal a vendéglátók gyorsan átvették a vezetést. Később a KKK-nak még voltak momentumai, visszazárkóztak, de az utolsó percek újra a Tisza-partiak góljairól szóltak.

Az első félidei magas szintű játékáért minden pályára lépő kondorosi dicsérhető, de a második játékrészben a fáradtságtól elkövetett rengeteg hiba miatt nem tudott győzelemmel távozni a KKK.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában