atlétika

2021.11.08. 16:27

Karsai Gábor hátát nézte a mezőny

Pósteleken még csak ijesztgette ellenfeleit, Nemesvámoson pedig már addig fárasztotta, amíg fel nem adták.

G.P.

A még csak jövőre junior korú békéscsabai Karsai Gábor igencsak odatette magát és abszolútban, illetve az U20-as kategóriában is megnyerte a Mezei futó Magyar Liga 2., hétvégi fordulóját.

A férfiak 7000 méteres futamában már az október 23-ai pósteleki versenyen is nagy erőbedobásra késztette az ott első két helyen záró Szemerei Leventét és Vörös Márkot, most azonban mindkettőt maga mögé utasította Tóth Sándor tanítványa.

Beküldött fotó

A versenyen – miután a későbbi győztes Karsai Gábor három körrel a befejezés előtt felőrölte a versenyt feladó Vörös Márkot –, az addig vezető Szemerei Levente és közte is egyre csökkent a távolság. Végül Levente is feladta az utolsó körben a hihetetlenül nehéz pályán, ami árkokkal, szalmabálákkal és más különböző akadályokkal volt tarkítva.

A 17 éves fiatal tehetség bő fél percet adott Pápai Mártonnak (MATE-GEAC), és szűk egy percet Lomb Ádámnak (PVSK), amivel az U20-as kategóriát is megnyerte.

A 2005-06-os korosztályban a fiúknak 5000 métert kellett teljesítenie. A Tóth Sándor által pallérozott Zahorán Milán, valamint Szabó Benjámin (TSC-Geotech) csatájából ezúttal utóbbi került ki győztesen, így Milán ezüstérmesként ért célba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában