labdarúgás

2021.11.22. 11:46

Egymás után harmadik győzelmét jegyezte a fürdővárosi női csapat

Egymás után harmadik győzelmét könyvelhette el az NB II.-es női nagypályás bajnokságban a Gyulai Amazonok csapata. A hétvégén a Nyíregyháza Spartacus otthonában diadalmaskodott és ezzel fellépett a tabella 5. helyére.

G. P.

A gyulai lányok nagyon taktikus, fegyelmezett, és hatékony játékkal hozták el a három pontot Szabolcsból. A két csapat a Magyar Kupában már találkozott egymással, ahol szintén az Amazonok nyert, akkor 4–3-ra.

A vasárnapi találkozón a hazaiak kezdtek jobban, és egy átlövés végén a 20. percben megszerezték a vezetést. Hét perccel később Szerb Katalin révén hamar egyenlővé vált az állás, sőt, hatvan másodperc múlva Molnár Kitti egyéni megmozdulását követően meg is fordította az eredményt a vendégcsapat. A látogatók örömét fokozta, hogy Sovány Dorina szép szabadrúgásgólja után a 34. percben máris kétgólosra nőtt a gyulai előny. A szünet előtt büntetőt kaptak a hazaiak, melyet Nagy Panna értékesített.

A gólgazdag első félidőt egy kevésbé eseménydús második követte. A lelkes és mindent egy lapra feltevő vendéglátók kedélyét Molnár Ágnes rontotta el, aki távolról vette be a Nyíregyháza kapuját, alig néhány perccel a térfélcserét követően. A fürdővárosi lányok az elkövetkezendő nehéz 40 percet kiválóan bírták, így az eredmény nem változott.

Nyíregyháza Spartacus FC-Gyulai Amazonok 2–4 (2–3)

NB II-es női nagypályás labdarúgó-mérkőzés. Nyíregyháza. V.: Gulyás (László J., Nagy R. Gyula: Palócz – Szappanos (Barthalos), Paál, Mezei, Szabó T., Molnár Á., Sovány, Szerb, Komlósi, Molnár K., Csanálosi. G.: Ranyhóczki a 20., Nagy P. (11-esből) a 36., ill. Szerb a 27., Molnár K. a 28., Sovány a 34., Molnár Á. az 50. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában