watt kupa

2021.10.07. 13:08

Nem sok hiányzott a döntőhöz a csabai teniszezőnek

A párossal együtt négy kategóriában hirdettek győztest a napokban Békéscsabán megrendezett Watt Kupa országos teniszversenyen. A 14 éveseknél a rendező Viharsarki Tenisz Alapítvány két reménysége, Mokán István Damján és Kovács Dániel is felállhatott a dobogó harmadik fokára.

Gajdács Pál

A Viharsarok Tenisz Alapítvány elnyerte az F16 kiemelt kategóriás országos teniszverseny rendezési jogát. A házigazda klub ki is tett magáért, és egy nagyon színvonalas tornának lehettek szemtanúi a rendezvényre kilátogatók. Az ország számos pontjáról érkeztek a korosztályok legjobbjai, hogy Békéscsabán bizonyíthassák tudásukat.

Nemcsak a 16 évesek csaphattak össze egyéni és páros kategóriában, F14 és F3 versenyszám is került a programba. Az időjárásra és a remek mérkőzésekre nem lehetett panasz. A hazai versenyzők közül a dobogóra két játékos állhatott, mindketten a 14 évesek mezőnyében.

Kovács Dániel és a mindössze 11 éves Mokán István Damján, aki az elődöntőben 6 meccslabdáról kapott ki, s így nem jutott be a döntőbe. Az F16 kiemelt páros versenyszámban a legjobb 8-ba jutott a Molnár Milán, Mihály Dániel és a Técsy Gyula, Mokán István Damján páros.

Eredmények

F16 egyéni: 1. Gubi Trisztán (Tenisz Műhely), 2. Hornung Gábor (BBTC SE), 3. Zsembery András Nándor (Unik SE) és Taskovics Viktor (Halasi TC).

F16 páros: 1. Jilly Ádám, Major Áron János (Alfa TI, Open TV), 2. Csóll Péter, Varga Ákos (PG Tenisz, DEAC), 3. Gyüre Dávid, Zsembery András Nándor (Pasarét TK, Unik SE) és Kovács Vilmos, Taskovics Viktor (SVSE, Halasi TC).

F14: 1. Kovács Barnabás (Sportmánia), 2. Kövesligeti Lénárd (Fehérgyarmat), 3. Mokán István Damján és Kovács Dániel (mindkettő Viharsarok TA).

F3: 1. Kovács Vilmos (SVSE), 2. Jilly Ádám (Alfa TI), 3. Trója Tibor (Kiskőrösi TKE), 3. Varga Ákos (DEAC).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában