birkózás

2021.10.09. 15:53

Két dévaványai arany

Kaposváron rendezték meg a közelmúltban a junior kötöttfogású országos bajnokságot.

V.L.

A viadalon huszonhét egyesület, több mint hetven birkózója lépett szőnyegre, köztük a Békés megyei fiatalok. A 67 kg-osok között (10 induló) Kovács Ádám Zsolt (Dévaványai SE) a második helyen végzett, így ezüstérmet nyert. A szabadfogású birkózást művelő szarvasiak közül Hajduch Nándor a strandbirkózó világbajnoki dobogó után egy héttel, egy korosztállyal feljebb is dobogóra állhatott a 77 kg-osok mezőnyében (9 induló), és bronzérmet szerzett. Mindenképp nagy bravúr ez a szarvasi fiatal részéről, aki csak engedéllyel indulhatott, és bár nem a kedvenc fogásneme, mégis kihozta magából a maximumot.

Hajdúszoboszló adott otthont az idei serdülő szabadfogású diákolimpia országos döntőjének, amelyen 149 fiatal állt szőnyegre. A 44 kg-ban Somogyvári Milán (Orosházi Spartacus Birkózó Klub) a harmadik lett. A 85 kg-osok között (13 induló) Kecse Roland (Dévaványai SE) ezüstérmet nyert, míg a szarvasi Szpisjak Bence az ötödik helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában