Vésztő

2021.10.28. 15:45

Balog Nátán bronzérmes lett a vébén

Vilniusban csütörtökön a juniorok versenyét rendezték a fekvenyomó világbajnokságon. A délutáni programban a classic kategóriában, a 74 kg-osok között öten próbáltak szerencsét, köztük Balog Nátán, a vésztői Marvel Team SE kétszeres junior világbajnoka.

V. L.

Kezdőként a 160 kg-ot választotta a fiatal vésztői emelő, amit simán teljesített. Két évvel idősebb vetélytársai közül a brit Harris Lee kinyomta a 170 k-os súlyt, míg az orosz csapatot képviselő Szergejenko Alekszej a 175 kg-on is sikeres gyakorlatot mutatott be.

A második fogásra 165 kg-ot kért Balog Nátán, és ezt a súlyt is kinyomta. A vetélytársak is javítottak, a brit emelő 177,5 kg-ig jutott, míg az orosz sportoló a 180 kg-mal is megbirkózott. A harmadik sorozatban, azért hogy világbajnok legyen 17,5 kg-ot emeltetett a vésztői tehetség, hiszen könnyebb testsúlyával, ha teljesíti a 182,5 kg-ot ő az aranyérmes.

A súllyal azonban nem boldogult Balog Nátán, így 165 kg-mal bronzérmes lett. A világbajnoki címet az orosz Szergejenko nyerte 182,5 kg-mal, a második helyen a brit Harris Lee végzett 180 kg-mal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában