kézilabda nb ii./női

2021.09.13. 16:04

Kulcsemberek estek ki a rajt előtt

Az utolsó pillanatokban kell áttervezni az évet a CZ-Gyulasport NKft. női csapatánál, ugyanis két, meghatározó játékossal nem számolhat Zöldi-Tóth Kata edző.

G.P.

A több hónapos kihagyás után a sportághoz visszatérő egykori békéscsabai szélső, a 26 éves Fodor-Bottó Rózsa a napokban elülső keresztszalag-szakadást szenvedett, és legalább fél évig nem játszhat, Szögi Tímea pedig korábbi együttese, a Békéscsabai Előre NKSE kötelékében játszik, aki az FTC U19 elleni győztes találkozón már be is mutatkozott.

– Nagyon rosszul érintett a két rutinos játékos kiesése – kommentálta a történéseket az egykori válogatott játékos. – A cél eredetileg egyértelműen a bajnokság megnyerése volt, de ezek után az is szép eredmény lesz, ha benne leszünk az első négy között. Lehetséges azonban, hogy valamiért így kellett történni. Sok fiatal érkezett a nyáron hozzánk, itt lesz a lehetőség arra, hogy bizonyítsanak.

A nyár folyamán valóban nagy volt a mozgás a fürdővárosiaknál, többségében fiatal játékost csábítottak a gárdához.

– Az Előrétől érkezett a 2005-ös születésű irányító-átlövő, Németh Csenge, a jobbszélső Kovács Kitti (25), a 18 éves átlövő, Kovács Anna és a szélső Nagy Petra (24), a kapus Makoviczki Fanni (18), a beálló Szabó Kamilla (18) és a lövő Farkasinszki Dominika (18) is mind a Békéscsabai Előre NKSE neveltje, vagy onnan érkezik, míg a beállós Ladics Vivien (25) Algyőn játszott korábban – sorolta az új játékosokat Zöldi-Tóth Kata.

A mezőny – ami az NB II.-ben nem szokatlan – szolgálhat meglepetésekkel.

– Az NB I. B-be visszatérni szándékozó Kecskemét, vagy a kispadon a volt hódmezővásárhelyi Dankó Ervinnel megerősített Bácsalmás is erős rivális lehet – beszélt az ellenfelekről a gyulaiak edzője. – Tavaly is láttuk, hogy az ellenfelek kiszámíthatatlanok, ezért minden mérkőzésen nagyon oda kell figyelnünk, így már hétvégén a fővárosi XVI. Kerületi KMSE-re is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában