Sportpolitika

2021.08.13. 17:45

Kitüntették a kiemelkedően dolgozó szakembereket   

Békéscsabán, a FEK-ben tartotta éves beszámoló küldöttközgyűlését a Békés ­Megyei Sportszövetségek Érdekszövetségi Egyesülete. A tanácskozáson értékelték az előző évi munkát, és elismeréseket adtak át a sportágukban évek óta kiemelkedően dolgozó szakembereknek.

V. L.

20210813 Békéscsaba Díjazták a kiemelkedő sportszakma nagyjait a képen Pálinkás András edző fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

Marik Lászlóné elnök adott tájékoztatást az elmúlt év munkájáról. Kiemelte, 2020-ban a huszonhat szövetségben harminc sportágat tömörítő szervezet munkáját meghatározta a pandémia. Az utóbbi négy évben csökkent az egyesületek, és a rendezvények száma.

Tavaly sok versenyt, és bajnokságot nem tudtak megtartani, a rendezvényeken résztvevők száma 65 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest. Jelentősen csökkent a megyében dolgozó edzők száma, több mint harmincöt százalékkal.

Marik Lászlóné, a Békés ­Megyei Sportszövetségek Érdekszövetségi Egyesületének elnöke átadja az elismerést Pálinkás Andrásnak, a tokiói olimpián a női K–4 500 méteren aranyérmet nyert Bodonyi Dóra egyik nevelő edzőjének /Fotó: Bencsik Ádám/

Csökkent a megyei válogatottak száma is, a felnőtteknél 37, az utánpótláskorúaknál 34 sportoló vehette fel a címeres mezt 2020-ban. Az egyesület évek óta saját erőből működik, legfőbb bevételi forrásuk a sport szakemberek képzése, oktatása.

A szervezet éves pénzügyi beszámolóját Czeglédi Kata­lin, a felügyelőbizottság elnöke­ terjesztette elő. A küldöttek a hozzászólásokkal együtt elfogadták a beszámolókat.

Ezt követően kitüntetéseket adtak át a sportágukban több évtizede kiemelkedően dolgozó­ sportembereknek. Elismerésben részesült Baran Ádám, a Békéscsabai Röplabda SE elnöke, Kis-Kovács Károly, a Békési DAC atléta edzője, Szél Attila, az Orosházi Spartacus Birkózó Klub elnöke, Hankó Bálint, a békéscsabai Viharsarok Tenisz Akadémia edzője, Ardeleán János lovas szakember, aki évtizedek óta vesz részt a megye lovassportjában, a gyermeklovasok oktatásában, és Pálinkás András, békésszentandrási kajak-kenu edző, az olimpiai bajnok, Bodonyi Dóra egyik nevelőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában