Kajak-kenu

2021.08.04. 08:48

Huszonnegyedszer találkoznak a kenusok Szarvason

Az idei évben, szombaton immáron huszonnegyedik alkalommal rendezik meg a hagyományos Szarvasi Kenumaratont. A rendezvényre a szervezők még a helyszínen, az Erzsébet-ligeti Vízitelepen is várják a résztvevők jelentkezését.

Verasztó Lajos

A Cervinus Teátrum Művészeti Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. által szervezett idei viadalon nyolc kategóriában mérik össze tudásukat a résztvevők. Az ünnepélyes megnyitó után 10 órától szakaszos indítással, kategóriánként, öt perc kivárással rajtol majd a mezőny.

Az esemény keretében 2, 3 és 4 fős csapatok teljesítik a 21 kilométeres vízitúrát.

A rendezvény elsődleges célja is az, hogy a sport, illetve az egészséges kikapcsolódás útján megmutassa a Holt-Körös gyönyörű környezetét a vizet és a természetet szerető embereknek. Kategóriák: amatőr 3 és 4, profi 3 és 4, családi 3 és 4, cég-szervezet 4, dragon 4, SUP Light, SUP Ultra és outrigger. A verseny távja: 21 km (ebből mintegy 1,1 km szárazföldi szakasz, 4 km a Hármas-Körös-szakasz és 16 km a Holt-Körös-szakasz).

Több mint százan vágnak neki a különböző számokban a viadalnak /Archív fotó: Gojdár Ákos/

Altmann Roland főszervezőtől megtudtuk, eddig száztizen neveztek. Az ország szinte minden vidékéről érkeznek a résztvevők, a legtöbben a fővárosból, ahonnan több mint ötvenen jönnek. A határon túlról is érkeznek vállalkozókedvű sportemberek, így Romániából és a Vajdaságból, ők teszik nemzetközivé az idei rendezvényt. A szervezők várják a további előzetes nevezéseket a Szarvasi Kenumaraton oldalán, de szombaton reggel kilenc órától még a helyszínen is lehet nevezni.

A résztvevők egy pólót, ásványvizet és ebédjegyet kapnak. Valamennyi célba érkező egy emlékérmet vehet át a verseny végén, míg a kategóriák első három helyezettje arany-, ezüst- és bronzérem díjazásban részesül az ünnepélyes eredményhirdetéskor. A szervezők díjazzák a Kenumaraton legidősebb és legfiatalabb indulóját is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában