labdarúgás

2021.08.24. 09:55

Húsz éves a Berényi Gyermek FC

A Berényi Gyermek FC megalakulásának 20. évfordulója alkalmából több programmal ünnepeltek a résztvevők a hosszú hétvégén. Augusztus 19-én a helyi művelődési ház emeleti termében kiállítás megnyitóra és nemzetközi edzői fórumra került sor, utóbbi témája a magyarországi és a romániai utánpótlás helyzete volt.

G.P.

Két nappal később a sportpályán nemzetközi utánpótlás labdarúgó tornát rendeztek az U17-es és az U15-ös korosztálynak a Békéscsaba UFC, a Gyomaendrődi GYLE, a Marosvásárhelyi „Szász Albert” Sportlíceum, a Székelyudvarhelyi Sportiskola és a házigazda Berényi Gyermek FC részvételével. Az ünnepre való tekintettel, a rendező egyesület minden csapatot emlékéremmel és kupával díjazott, nem készített rangsort. A jó hangulatú tornát mások mellett Dankó Béla országgyűlési képviselő, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségi tagja és Siklósi István, Mezőberény polgármestere is megtisztelte jelenlétével.

Minden résztvevőnek finom falatokkal kedveskedett Tímár Ambrus mesterszakács.

Különdíjasok. Legjobb kapus: U17: Gál Zoltán (Berényi Gyermek FC), U15: Antal Zsombor (BUFC). Gólkirály: U17: Lipcsei Zsolt (BUFC), U15: Kis Gergő (Berényi Gyermek FC). Legjobb játékos: U17: Csíki Zsolt (Székelyudvarhely), U15: Nistor Luca (Marosvásárhely). Legjobb hazai játékos: U17: Szabó Zsolt, U15: Machó Róbert.

Az eseményen emléktáblát avattak az egyesület 20. évfordulója alkalmából.

– Szeretném megköszönni kollégáimnak a szervezésben nyújtott segítséget. Külön megtiszteltetés számunkra, hogy a berényiek mellett, végre erdélyi barátainkkal is ünnepelhettünk, akik részesei voltak a két évtized történéseinek. Mindez nem jöhetett volna létre, ha a Bethlen Gábor Alap a Városi Civil pályázat keretében nem támogatja az eseményt – mondta Kajlik Péter, a Berényi Gyermek FC elnöke, a programok szervezője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában