bucsi lili

2021.08.19. 17:25

A békéscsabai kézilabda nagy reménységét köszöntötték

Európa-bajnok lett a magyar U17-es női kézilabda-válogatott tagjaként az Előre NKSE fiatal játékosa, Bucsi Lili. A 17 éves átlövőt, aki a döntőben három gólt is szerzett, Szarvas Péter polgármester csütörtökön fogadta a békéscsabai városházán.

L. B.

20210819 Békéscsaba Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében tisztelettel meghívom Önt és szerkesztősége munkatársait az augusztus 19-én megrendezésre kerülő sajtónyilvános eseményre, ahol Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere köszönti az Európa-bajnok Bucsi Lilit, a magyar U17-es női kézilabda-válogatott tagját, az ELŐRE NKSE kézilabdázóját. Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Bucsi Lili elmondta, ez volt az első nagy világversenye a korosztályos csapatnak. A montenegrói torna előtt csak részcélokat tűztek ki maguk elé, teher nélkül léptek pályára, az volt a fontos, hogy élvezzék a játékot.

Örültek, hogy aranyéremmel zártak, hogy beérett a nyári kemény munka:

nyolc hetet töltöttek edzőtáborban, voltak Balatonbogláron, Siófokon, Montenegró előtt pedig Franciaországban.

Hozzátette: a csoportmérkőzések során játszottak a németekkel, így tudták, hogy mire számíthatnak a fináléban ellenük, de azt is, hogy a döntő más lesz. Azt mondták nekik – köztük a békéscsabai származású szövetségi kapitány, Bohus Beáta –, hogy játsszák azt, amit tudnak.

A friss Európa-bajnok Bucsi Lilit a városházán fogadta Szarvas Péter polgármester /Fotó: Imre György/

Miután összerakták a védekezést, és ehhez egy remek kapusteljesítmény is társult, összejött a győzelem, a 12-10-es félidő után 25-19-re nyertek.

A fiatal játékos immár a felnőtt keret tagja Békéscsabán, kiemelte, hogy szeretne abban a csapatban is egyre meghatározóbbá válni. Elmondta, hogy nincs példaképe, de sokakra felnéz.

Fábián Csaba, Lili edzője azt mondta, keveseknek van olyan keze és csuklója, mint a fiatal átlövőnek, aki fontos pillanatokban tud döntéseket hozni, és akinek az atlétikai képességei is sokat fejlődtek az elmúlt időszakban. Nagyjából tízéves volt Lili, amikor átvette őt és társait, látták, hogy a társaság sokra hivatott, és hogy érdemes őket jól menedzselni és edzőtáborokba vinni. Lilin kívül több válogatottságra jelölt játékos is van Békéscsabán.

Hangsúlyozta:

ha sikerül a tehetségeket megtartani, akkor az Előre NKSE megismételheti a korábbi fényes sikereket. Úgy véli, a saját utánpótlásra érdemes építeni Békéscsabán. Kiemelte: ha megkapják a fiatal játékosok a kellő játékpercet a mérkőzéseken, akkor tudnak fejlődni.

Paláncz György, az Előre NKSE elnöke elmondta, büszkék Lilire és a stábra, látszik, hogy a kitartó munka meghozza a kívánt eredményt. Kiemelte: kevés kis egyesület tud válogatottat adni, ez jelzi, hogy milyen minőségi munka zajlik a klubnál, és örül, hogy ezt a város is elismeri.

Nagyszerű tehetségeket nevelnek Békéscsabán

Szarvas Péter polgármester virágcsokorral és egy békéscsabai olimpikonokról szóló könyvvel köszöntötte Bucsi Lilit. Elmondta: a női kézilabdacsapatnak az elmúlt időszakban voltak sikeres és kevésbé sikeres korszakai, és mindig megvoltak az együttesnek az emblematikus játékosai.

Úgy véli, az U19-es Európa-bajnok Kukely Anna és az U17-es győztes Bucsi Lili igazi reménységei a klubnak. Fontosnak nevezte, hogy a Belvárosi gimnáziumba járó Lili nemcsak remek sportoló, hanem jó tanuló is. Abban bízik, hogy a fiatal átlövő mind fizikailag, mind taktikailag sokat fejlődik a jövőben, és kiváló kézilabdássá válik. Mint fogalmazott, Lili igazi példakép lehet a fiatalabbak számára, hogy jó adottságokkal és tehetséggel, valamint kellő edzésmunkával a legjobbak közé lehet érni. Köszönetet mondott a klub vezetőinek és munkatársainak, hogy nagyszerű tehetségeket nevelnek.

A város ifjúsági és sportbizottságának elnöke, dr. Szigeti Béla elmondta, Lili sikere is egy jó visszajelzés arról, hogy érdemes az önkormányzatnak a kézilabdát, a klubot támogatnia. A jövőben is biztosítják a szükséges forrást, hogy elérhessék ezeket az eredményeket.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.beol.hu/sport/helyi-sport/a-tokioban-dontos-veres-laurat-koszontottek-gyulan-4246922/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában