labdarúgás NB III.

2021.07.30. 14:59

Rajt előtt az Előre II. harmadosztályú csapata

A Békéscsaba 1912 Előre II. csapata újoncként vág neki az NB III.-nak. Az osztályváltást követően is érvényben maradt a korábbi koncepció a csabaiaknál, a helyi utánpótlásműhelyből kikerülő tehetségek a harmadosztályú szereplési lehetőséggel még közelebb kerülhetnek az NB II.-es együtteshez, a legfiatalabbak pedig belekóstolhatnak a felnőtt miliőbe.

V. L.

Forrás: Shutterstock illusztráció

– Az osztályozó miatt rövidre sikerült a felkészülésünk, mindössze bő négy hetünk volt arra hogy azonos szintre hozzuk a jelentősen átalakult keretünket – ismertette Brlázs Gábor vezetőedző.

– Az idő szűkössége miatt szükség van még pár hétre ahhoz, hogy mindenki megfelelő erőállapotba kerüljön. Különösen igaz ez a legifjabbakra, akikkel hosszabb távú terveink vannak, de részfeladatok megoldására máris készen állnak…

A tréner kitért arra is, hogy a felkészülésre tervezett munkát elvégezték. Egész év során progresszív edzésterv alapján dolgoztak, fokozatosan emelve a mennyiséget. Erre alapozva, az őszi idényben olyan pozíciót szeretnének kiharcolni, amely reményt adhat a tavaszra. Már a tesztmeccseket is igyekeztek úgy összeállítani, hogy minél több harmadosztályú ellenfél legyen a partnerek között.

– Tanulságos meccsek voltak ezek, de egy bajnoki azért mindig más

– fűzte hozzá Brlázs Gábor.

– Tisztában vagyunk vele, hogy nem lesz sétagalopp az év, hiszen mindössze 14-15 olyan játékosunk van, aki több-kevesebbet játszott már NB.-s szinten. Hozzájuk jöhetnek még az első csapattól visszajátszók, mert bár a két keret úgy lett kialakítva, hogy mindenki ott játszik, ahol edz, azért meghagytuk az átjárás lehetőségét is.

Arra a felvetésre, hogy mire számítanak a vasárnapi Füzesgyarmat elleni hazai nyitányon,

– A Füzesgyarmat minden tekintetben előttünk jár. Folyamatosan ott van a dobogón vagy a közelében, erre a bajnokságra pedig még erősített is. Természetesen a hazai nyitányon igyekszünk mindent megtenni majd, de a pontszerzés igazi bravúr lenne. Szerencsére az alapcsapatunkból mindenki egészséges, igaz Pap Szabolcs már a felkészülés kezdetén eltörte a lábát, Cservenák Csaba pedig a kezével járt hasonló módon. Rajtuk kívül Tóth Péter küzdött makacs lovaglóizom-sérüléssel, emiatt nagy a lemaradása. Mindentől függetlenül a fiataljaink számára jó év lesz, hogy bizonyítsák alkalmasak a magasabb osztályra is, így aztán megpróbáljuk minden percét élvezni a harmadosztálynak.

A békéscsabaiaknál történt nyári változások

Érkezett: Szabó Csaba (Gyulai TFC), Váradi Ádám (Hódmezővásárhelyi FC), Apró Ármin (Jászberényi FC), Zvara Levente Mátyás (Bp. Honvéd-MFA II), Kiss László Dávid (MTK Budapest U17).

Távozott: Farkas János, Lászik Milán, Csicsely János (Körösladány MSK), Körömi Zoltán (Törökszentmiklós), Trescsula Máté, Bánfi Dominik (Gyulai TFC), Czvalinga Márk, Répási Balázs, Nagy Szabolcs (Szeghalmi FC), Nyéki Boldizsár (Okány KSK), Jakab Gábor (Szabadkígyósi SZSC).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában