békés megye

2021.07.10. 06:55

Az olaszokra tippelnek olvasóink, de az angolok is erősek

Vasárnap este a londoni Wembley Stadionban rendezik meg a 2020-as, erre az évre halasztott labdarúgó Európa-bajnokság döntőjét. A fináléban a házigazda angolok – akik mindössze egy gólt kaptak eddig az Eb-n – a harminchárom mérkőzés óta veretlen olasz nemzeti csapattal találkoznak. Hírportálunk négy olvasóját kérdeztük meg, hogy mit várnak a döntőtől?

Hírlap összeállítás

Az angolok csapatkapitánya, Harry Kane folytatja-e a gólgyártást a döntőben?

Fotó: Frank Augstein

Beszterczey Attila gyulai színművész elmondta, régen nem látott ilyen jó Európa-bajnokságot. – Véget ért egy ínséges időszak, a játékosok számára érezhetően sokat jelentett, hogy újra nézők előtt léphettek pályára, s mindez olyan plusztöltetet adott, amitől kiváló meccsek születtek. A magyar csapat pedig káprázatos volt. Nagyon sokat, katarzissal felérő élményeket kaptunk tőlük itt Gyulán, a Rondellánál is, ahol sok százan szorítottunk értük. Óriási élmény volt – tette hozzá a színművész. Beszterczey Attila a fináléval kapcsolatban kiemelte, az olaszok végig nagyon kiegyensúlyozottan teljesítettek, összeszokott, jó, fiatal csapatról van szó. – A döntőt szerintem ők nyerik meg, személy szerint nekik is szurkolok. Egyébként Inter drukker vagyok, és mivel a csapat több játékosa is tagja a válogatottnak, így még inkább szurkolok nekik.

Mézes András békéscsabai vezérszurkoló hírportálunknak elmondta, az egész Európa-bajnokságot még értékesebbé tette, hogy a magyar válogatott is ott lehetett a kontinensviadalon, és kiválóan megállta a helyét. – A magyar-francia meccsen a helyszínen szurkolhattam. Egy csoda volt, utoljára a '80-as évek vb selejtezőin éltem meg hasonló nagyszerű hangulatot – tette hozzá. Mint kiemelte, egyébként is egy jó Eb-n vagyunk túl, amelyen kivétel nélkül színvonalas, illetve izgalmas összecsapásokat láthattunk.

Az angolok csapatkapitánya, Harry Kane folytatja-e a gólgyártást a döntőben?

A döntőről Mézes András úgy fogalmazott, az olaszok mellett szól, hogy szerinte jobbak, látványosabb, gólra törőbb focit játszanak, az angolok mellett pedig az, hogy hazai pályán lépnek pályára – Ha nagyon muszáj tippelnem, egy hajszálnyival, de az olaszokat tartom esélyesebbnek – fogalmazott.

Melczer Mária Ágnes békéscsabai gyógyszerész elmondta, szó szerint beleszületett a futballba. Édesapja lelkes meccsre járó volt, és csecsemőként őt is kivitte babakocsiban a békéscsabai mérkőzésekre a Kórház utcai stadionba. Így beleivódott a labdarúgás szeretete, ami a mai napig megmaradt.

– Követem az Eb-t az elejétől, a latinos és olaszos futball híve vagyok, így tudtam, hogy valamelyik csapatot elvesztem az elődöntőben a spanyol és az olasz közül – ecsetelte. – Igazságtalannak tartom a 11-es párbajt százhúszperces küzdelem után, ugyanakkor vágytam is rá, mert nagyon izgalmas.

És hogy ki nyeri a döntőt? Melczer Mária Ágnes az elmondottak alapján is az olaszoknak szurkol, de Angliát nagyban segíti majd a Wembley Stadionban a hazai pálya, és a több tizezres szurkolótábor. Ami biztos, aki idáig eljutott, megérdemli a végső győzelmet.

Szekeres István, nyugdíjas békéscsabai igazgató: – Végig követtem az Európa-bajnokság eseményeit, és engem meglepett az angolok játéka. Korábban a nagy világversenyeken csak ritkán jutottak el a legjobb négy közé a szigetországiak, most – igaz szinte végig otthon játszottak – sikerült nekik. Az olasz csapat úgy látom, nagyon elszánt, felszívta magát erre a tornára. A jó védelem mellett, most kreatív a támadójátékuk is, különösen az apró termetű Insigne váratlan húzásai okoznak zavart az ellenfelek védelmében. Mindent összevetve én a rendes játékidőben döntetlent várok, majd úgy érzem a hosszabbításban sem tudják dűlőre vinni a dolgot a csapatok, így jöhet a 11-es rúgás, ami az idegek harca, és szerencse kérdése. Az olaszok fiatal kapusa, Donnarumma jobbnak tűnik, de az angol Pickford is kifoghat egy jó napot, és akkor bármi megtörténhet a büntetőrúgások során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában