100. évforduló

2021.06.22. 14:59

Örömfocira készülnek a kunágotaiak

Fennállásának a 100. évfordulóját ünnepli a Kunágotai Testedző Egyesület.

Cs. I.

A civilek pályázatán nyertek e jeles alkalom méltó megünneplésére 3 millió 200 ezer forintot. Azért, hogy július 3-án, szombaton a KTE a tavalyi elmaradt 100 éves ünnepségét emlékezetessé tegye, a két főszervezővel találkoztunk, éppen a meghívók célba juttatásán dolgoztak. Papp János, a sportegyesület elnöke örömmel sorolta, milyen eszköz és egyéb beszerzéseket tudtak megvalósítani az elnyert forrásból. Eszközökre fordíthattak ugyanis kétmilliót, amiből vásároltak mezgarnitúrát, húsz melegítőt, 20 pár cipőt, digitális eredménykijelzőt, két labdafogó hálót, rendezvénysátort.

– Az 1920-ban alakult sportközösségünk erénye, hogy soha nem szűnt meg, a 100 év alatt folyamatosan működött. Tavaly még az öregfiúk válogatottjával is tárgyalásban voltunk, örömmel jöttek vona, ám ezt a járvány meghiúsította. Így más programsort állítottunk össze – ezt már a KTE vezetőhelyettese, Páli Józsefné mesélte. Hívták Csanádapáca és Kaszaper csapatait, lesznek ifjúsági mérkőzések és pályára lépnek a helyi öregfiúk is, örömfocira készülnek, családias hangulatban.

Büszkék, hogy napjankban van utánpótlás, a településen sok fiatal hódol ennek a sportnak. A Bozsik-programban szereplő kunágotai gyerekek körmérkőzéseket játszanak majd. Kondi szakosztályukkal pedig olyanokat is megszólíthatnak, akik függetlenül a focitól, de szívesen hódolonak az egészséges életmód keretében a testedzésnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában