Úszás

2021.06.14. 07:24

Kiéheztek a versenyzésre

A szentesi szenioroknak rendezték meg a koronavírus-járvány enyhülése után az idei első szenior-úszóversenyt. Normál esetben ez már az év 5. versenye lett volna. A viadalon 37 egyesület több mint 210 versenyzője, közöttük a tótkomlósi, a békéscsabai és a gyulai klub képviselői álltak rajtkőre. A legeredményesebb megyei úszó a gyulai Dr. Legeza László lett, aki ahol indult, ott nyert.

G. P.

A Békés megyei úszók dobogós eredményei. Aranyérmesek (zárójelben a megszerzett medálok száma): Bagi Csilla (2), Dr. Legeza László (7), Murnyák Zsuzsanna (4) (mind Dr. Regele Károly Szenior Úszó Klub, Gyula), Németh Éva (1), Pappné Dr. Marik Sarolta (2), Csirmaz Sándor (1) (mind Békéscsabai Szenior ÚK), Kancsó János (1) (Tótkomlós Rozmárok).

Ezüstérmesek: Csirmaz Sándor (1), Gondiné Lakatos Ildikó (2), Németh Éva (2), Pappné Dr. Marik Sarolta (3), Sallai Katalin (1), Dr. Kocsor Ferencné (2), Dr. Tari Béla (2) (mind Békéscsabai Szenior ÚK), Fehér Edit (2), Murnyák Zsuzsanna (2), Schriffert Józsefné (1) (mind Dr. Regele Károly Szenior Úszó Klub, Gyula), Fodor László (1), Kancsó János (3) (mindkettő Tótkomlósi Rozmárok).

Bronzérmesek: Gondiné Lakatos Ildikó (2), Dr. Kocsor Ferencné (4), Sallai Katalin (2), Petrovszki Éva (2), Dr. Tari Béla (1) (mind Békéscsabai Szenior ÚK), Fodor László (1), Dr. Balás Gábor (1), Kancsó János (1) (mind Tótkomlósi Rozmárok).

Váltóban a Békéscsabai Szenior ÚK női négyese és a gyulai női csapat is egy arany- és egy ezüstérmet szerzett. A férfi váltóknál a Tótkomlósi Rozmárok négyese két, a Békéscsabai Szenior ÚK kvartettje egy számban lett harmadik.

A legidősebb versenyzők számára kiírt Kovács Imréné-különdíjat kapott Schriffert Józsefné, a Dr. Regele Károly Szenior Úszó Klub Gyula úszója.

A szeniorok sajnálattal vették tudomásul, hogy elmaradt a szenior-Európa-bajnokság, melyet Budapesten rendeztek volna május végén a Duna Arénában, s amelyre mintegy négyezer versenyzőt vártak.

Jó hír, hogy amennyiben a vírushelyzet nem romlik, a Tótkomlósi Rozmárok megrendezi a 16. Tótkomlósi Nemzetközi Szenior Úszóversenyt. A tervezett időpont: július 17.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában