kézilabda

2021.06.27. 10:30

Készen áll a feladatra Kovács Attila

Hírportálunkon már megírtuk, hogy a klub korábbi játékosát, az elmúlt két szezonban az ifjúsági csapatot gardírozó Kovács Attilát nyerték meg az Orosházi FKSE-Linamar felnőttcsapata edzőjének.

Gajdács Pál

Kovács Attila ismeri az öltözői hangulatot /Fotó: Zsedényi Péter/

Kovács Attila Mag Péter és Marton László csapatainál kezdett el kézilabdázni az OMTK színeiben. Később az Every Day KSE utánpótláscsapataiban pallérozódott, és a klub megszűnése után, 17 évesen a felnőttcsapatba kerülve hamar meghatározó játékossá vált, 23 évesen karriere legjobb szezonjában megnyerték az NB I. B-t. Játszott az NB I.-ben is, de sérülések hátráltatták, ezért három és fél évet Békésen, majd két és fél esztendőt Törökszentmiklóson töltött az NB I. B-ben. Az utóbbi három évben az NB II.-ben Mezőtúron, majd Kondoroson játszott.

A klub honlapján úgy nyilatkozott, hogy még békési játékosként 2014-ben kezdte el az edzői tanfolyamot annak érdekében, hogy a klub könnyebben tudja alkalmazni, és valamilyen utánpótláscsapatnál feladatokat vállalhasson.

Kovács Attila ismeri az öltözői hangulatot /Fotó: Zsedényi Péter/

– Akkor még nem gondoltam, hogy komolyabb szinten fogok edzősködni, de nagyon megtetszett a dolog, és elvégeztem a felsőfokú szakedzői képzést, a jövőben pedig szeretnék még magasabb képesítést szerezni – mondta a fiatal szakember. – Végigjártam a ranglétrát. Az U12-es korosztálytól indultam, évenként feljebb lépkedtem, majd az utóbbi két évben az ificsapatnál voltam. Szakmailag készen állok a feladatra. A közös hangot kell megtalálnom a csapattal, de úgy vélem, ez nem okoz majd gondot. Mivel még jelenleg is kézilabdázom NB II.-ben Kondoroson, ezért nem felejtettem el, hogy milyen is az öltözői hangulat. Lassan húsz éve játszom felnőttcsapatokban, így látom és érzem, hogyan reagálnak a játékosok az edzői szavakra.

A jövő évi játékoskeretről Kovács Attila így beszélt:

– A tavalyi csapat magyar játékosait Kiss Axel kivételével sikerült megtartani, hozzájuk pedig igazi gólgyárosok érkeztek. Örülök neki, hogy olyanok is visszatértek, akiknek van orosházi kötődése és korábban közönségkedvencek voltak, így szorosabb lehet a kapcsolat a szurkolók és a csapat közt. A támadó gépezet rendben lesz, a védelmet kell még középen megerősíteni, és még egy rutinos kapusra is szükségünk lenne.

A felkészülés július 16-án kezdődik, a ráhangolódás után jönnek a keményebb edzések, augusztusban az edzőmeccsek is.

– A célkitűzést a vezetőség szabja meg, én igyekszem majd minél jobban felkészíteni a csapatot. Erős lesz a keretünk, így lehet merész terveket szövögetni, de óva intek mindenkit a túlzott elbizakodottságtól. Nagyon nehéz menetelés lesz, hétről hétre komolyan fel kell készülni, sehol nem adják majd könnyen a pontokat – mondta Kovács Attila.

Előzmény:

https://www.beol.hu/sport/helyi-sport/kovacs-attila-az-oroshaza-uj-edzoje-4044932/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában