labdarúgás

2021.06.06. 20:05

Jelentős csabai előny született

Tarpa SC–Békéscsaba 1912 Előre II. 0–3 (0–0)

V. L.

Fotó:

Labdarúgás NB III.-as osztályozó mérkőzés, első találkozó, Tarpa, 800 néző. V.: Szigetvári (Berényi, Punyi). Tarpa: Somogyi – Gál, Szics, Fülöp, Fejes (Djácsenko, 61.) – Tüzes (Szabó R., 77.), Dobrovolszki, Sándor I., Buda – Nájdimov, Vajda (Rozmann, 77.). Edző: Huszák Géza. Békéscsaba II.: Czinanó – Pilán, Sipaki, Fazekas, Szabó Zs. – Csicsely, Bónus (Varga T., 85.) , Szabó P., Kasik (Pap, 85.) – Bukor (Máris, 65.), Ilyés. Edző: Brlázs Gábor.

A 2300 lakosú Tarpán nagyon szeretik a labdarúgást, ezt igazolja, hogy mintegy nyolcszázan gyűltek össze a mérkőzés kezdetére. Az ukrán–román–magyar határ meneti település csapata 14 pontos előnnyel, veretlenül nyerte meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei I. osztályú bajnokságot. A Magyar Kupában a legjobb 16 közé jutásért tavasszal az akkor még NB I.-es Diósgyőr búcsúztatta 3–0-al. A tarpai csapat keretében több honosított ukrán játékos is szerepel.

Fotók: Pusztai S./Kelet-Magyarország

Napsütéses, meleg időben kezdődött a vasárnapi találkozó, amelyen a lila-fehéreknél a felnőtt keret több tagja – Szabó Péter, Fazekas Lóránt, Kasik Ákos – is a kezdőcsapatban kapott helyet. Az első negyedóra kiegyenlített játékot hozott, a 14. percben három csabai vitte a labdát kapusra, de a ziccer kimaradt. Ezt követőn enyhe mezőnyfölénybe kerültek a hazaiak. A 29. percben Sándor I. 17 méteres szabadrúgása után Czinanó a léc alól ütötte szögletre a labdát. A folytatásban is többet birtokolta a labdát a hazai együttes, a lila-fehérek azonban visszaverték a támadásokat.

Fordulás után gyorsan vezetést szerzett az Előre, az 50. percben Ilyés szerzett labdát a hazai kapu előterében, majd Szabó Péterhez adott, aki 11 méterről a jobb felső sarokba lőtte a pettyest, 0–1. Ezt követően a szabolcsiak próbáltak egyenlíteni. A 69. percben a csereként beállt Máris ment el a baloldalon, elvitte a labdát a kifutó Somogyi kapus mellett, majd középre adott, és Ilyés hat méterről az üres kapuba lőtt, 0–2. Ezt követően az Előre okosan tartotta a labdát, a hazaiak pedig próbálkoztak, de akcióikban nem volt elég átütőerő. A 94. percben Máris átadása után Varga T. lőtt a tarpai kapuba, 0–3.

A látottak alapján a második félidőben az adódó helyzeteiket jól kihasználó csabaiak győzelme megérdemelt, a lila-fehérek nagy lépést tettek az NB III.-ba jutás felé. G.: Szabó P., az 50., Ilyés, a 69., Varga T., a 94. percben. Jó: Gál, Sándor I., ill. Czinanó, Pilán, Fazekas, Ilyés.

A visszavágót június 12-én, szombaton 17 órakor rendezik Békéscsabán, a Kórház utcai stadionban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában