Biliárd

2021.06.28. 13:28

Féléves csúszással rendezték meg a döntőt

Az OB I.-es csapatbajnoki döntőt követően a másodosztályú pontvadászat fináléját is megrendezte a Magyar Bábus Biliárd Egyesület (MBBE). A gyomaendrődi Körös Szállodában megejtett Final Four-ra a Csabai Biliárd Klub Taroló Trió, az orosházi Klub 120 BK Titánok, a hódmezővásárhelyi Dél-alföldi Biliárd Egyesület és a békéscsabai Magamért Egyesület csapata jutott be a 2020-ban lezajlott, tíz mérkőzéses alapszakasz eredményei alapján.

G.P.

Beküldött fotó

Mint az Filadelfi Mihály beszámolójából kiderült, eredetileg tavaly decemberre volt tervezve a mostani esemény, de a pandémia miatt féléves késéssel tudták csak megtartani. Az elődöntőkben az alapszakasz csoportelsői a csoportmásodikokkal mérkőztek. A finálés részvétel mellett ezek a csaták arról is döntöttek, hogy a következő szezonban melyik két együttes szerepelhet az első osztályban.

A nagy tétnek megfelelően hatalmas csatákat hozott mindkét meccs. A győztesek kiléte csak az utolsó mérkőzéseken, a stafétákban dőlt el. A vásárhelyiek úgy nyertek 5:3-ra, hogy a mindent eldöntő csaták előtt még a Taroló Triónak is volt sansza a sikerre. A másik ágon még kiélezettebb küzdelem folyt. Az orosházi Titánok a staféta előtt még hátrányban voltak, végül azonban jobb szettaránnyal továbbjutottak, így jövőre két élvonalbeli együttese is lesz a klubnak.

Beküldött fotó

A bronzmérkőzésen kisebb meglepetésre az egyéni párharcok után 3:2-es előnyt szerzett a Magamért Egyesület, de a hajrát jobban bírta a Taroló Trió és fordítani tudott, megszerezve ezzel a harmadik helyet.

A döntőben a hódmezővásárhelyiek villámrajtot vettek, már 3:0-ra elhúztak és komoly favoritnak tűntek ekkor a bajnoki címre. Az orosháziak azonban máshogyan gondolták: hatalmas csatában sikerült megfordítaniuk a mérkőzést és 5:3 arányban megnyerték az ütközetet, így ők lettek az aranyérmesek.

Eredmények. Elődöntők: Taroló Trió–Dél-alföldi BE 3:5, Klub 120 BK-Titánok–Magamért Egyesület 4-4. 3. helyért: Taroló Trió-Magamért BK 5:3. Döntő: Kub 120 BK Titánok–Dél-alföldi BE 5:3.

Végeredmény: 1. Klub 120 Biliárd Klub-Titánok (Orosháza), 2. Dél-alföldi Biliárd Egyesület (Hódmezővásárhely), 3. Csabai BK-Taroló Trió (Békéscsaba), 4. Magamért Egyesület (Békéscsaba).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában