Mátrai Stadion

2021.05.12. 12:27

Több mint százmillió forintból újul meg az orosházi stadion

Sportcipők surranása, gólöröm utáni éljenzés helyett munkagép zaja veri fel a csendet Orosházán, a Fűtőház utcai sporttelepen. Az OMTK-pálya, vagy ahogy mostanában nevezik, a Mátrai Stadion sok éve kihasználatlan focipályáját felújítják, átalakítják. A kivitelezés javában zajlik, a létesítmény kapuit ezért bezárták.

Csete Ilona

Az OMTK-pályára a belépés tilos. Építési területről van szó. Ottjártunkkor markológéppel dolgoztak a leendő pálya kialakítása érdekében.

Az OMTK-pálya építési terület, azt a sportolók jelenleg nem használhatják /A szerző felvételei/

Ahogy azonnal lereagálta a közvélemény: valóban, a futópályát is a beruházás során át kell alakítani, hiszen a focipálya mérete jóval nagyobb lesz, mint eddig volt. A Fűtőház utcai stadion az OMTK-ULE 1913 egyesület által megszerzett TAO forrásból, valamint az ehhez szükséges önkormányzati önerőből megújul több mint 100 millió forint értékben úgy, hogy az megfeleljen a FIFA-szabványnak. Ez a projekt nem érinti a futókört, a lelátót. Annak a felújítására a város keresi a lehető legjobb megoldást.

A kivitelező földmunkákat végez

A kivitelező tehát dolgozik, addig a futók nem léphetnek be a stadionnak erre a részére. Ám a szomszédos salakpályát bárki használhatja. Erről a helyszínen meggyőződtünk: volt is futó, aki szerda délelőtt rótta ott a köreit.

A szomszédos salakpálya a futók számára nyitva van

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában