labdarúgás

2021.05.14. 12:34

Tévés meccsen búcsúzik az Előre

Az NB II.-es bajnokság zárófordulójában a Békéscsaba 1912 Előre csapata Gyirmóton lép pályára vasárnap 18.30 órakor. Mivel még három csapat – DVSC, Vasas, és a Gyirmót – kívívhatja a feljutást az NB I.-be, ezért ezek mérkőzéseit az M4 Sport Televízió műsorára tűzte.

V. L.

Forrás: Archív / Imre György

A vendéglátó csapat is mindent megtesz a mozgósítás érdekében, hiszen a találkozó megtekintése ingyenes lesz a szurkolók számára. Jelenleg a Debreceni VSC vezet 77 ponttal az NB II.-ben, és ha nyer a Haladás ellen akkor megszerzi a bajnoki címet. A Gyirmót FC Győr jelenleg 75 pontos, akárcsak a Vasas, azonban mivel a győri alakulatnak eggyel több győzelme van, és a végelszámolásnál a pontok után ez dönt majd előnyben van, hiszen ha a Gyirmót több, vagy ugyanannyi pontot szerez, mint a piros-kékek, akkor feljut.

Mindezeken túl természetesen az Előre számára is maradt tét, hiszen amennyiben győzni tudna a Gyirmót ellen, valamint a Siófok és az ETO FC Győr botlik, a legjobb esetben még két pozíciót is előre léphet a csapat – írja a klub honlapja.

Mivel a Békéscsaba már korábban biztosította NB II.-es tagságát, így felszabadultan léphet pályára. A Gyirmót idén még veretlen. Színes lapok miatt egyik csapatban sincs eltiltott. A hazaiaknál Varga Barnabásra, aki eddig 12 gólt szerzett, a kilenc gólos Lencse Lászlóra, és a nyolc gólos Heffler Norbertre kell elsősorban figyelni. A Gyirmót keretében két korábbi békéscsabai labdarúgó, Szatmári István és az orosházi származású Lustyik Levente szerepel.

A csabai sérültek száma nem változott. Hursán György, Mészáros Márk, Babinyecz Balázs, Szabó Zsombor és Hodonicki Márk továbbra is sérült. Nagy Sándor és Kasik Ákos már tudja vállalni a játékot, Király Patrik, Kitl Miklós és Máris Dominik játéka bizonytalan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában