kézilabda

2021.05.07. 19:00

Kikapott a bajnoktól az Orosháza

A Vasas és az OXXO Energy Orosházi NKC csapata csapott össze pénteken.

V. L.

Vasas–OXXO Energy Orosházi NKC 29–20 (16–9)

Kézilabda NB I. B.-s női mérkőzés, Budapest, 100 néző. V.: Hársfalvi Zsófia, Mórocz Réka. Orosháza: Cseh – Bíró 1, Maláti 4, Tóth S. 6 (4), Mikula, Márczy 3, Moharos 2. Cs.: Gedó (kapus), Vörös 1, Nemes 1, Szabó D., Antal 1 (1), Ács 1, Horváth B. Edző: Herbert Gábor. A Vasas legjobb dobói: Pénzes 8, Ivanics 4, Szilovics 4.

Kiállítások: 6, ill. 2 perc. Hétméteresek: 0/0, ill. 6/5.

A listavezető hazaik kezdtek jobban, és a 6. percben már 4–0-ra vezettek, amikor időt kért Herbert Gábor. Ezt követően Nemes lőtte az első orosházi gólt, majd a 10. percben 6–2 volt az állás. A fővárosiak a korábban Békéscsabán is megfordult Pénzes Laura góljaival növelték az előnyt, a 17. percben már 9–2-re vezettek, miközben kapusuk Kurucz Annamária többször is remekül védett. A 22. percben 12–5-ös Vasas előnyt jegyezhettünk fel. A piros-kékek védelmében a korábbi válogatott, egykori csabai beállós, Cifra Anita jeleskedett. A 26. percben hat góllal (13–7) vezetett a magabiztosan játszó fővárosi alakulat, amely a hétgólos előnnyel mehetett a félidei pihenőre.

Fordulás után az első három gólt a vendégek lőtték, miközben a kapujukba Gedó Alexandra állt, így a 35. percben 16–12-es hazai előnyt mutatott az eredményjelző. A folytatásban felváltva estek a gólok, a házigazdák tartották a négy-hat gólos vezetést. A félidő közepén, a 45. percben 20–14 volt az állás, a fővárosiak magabiztosan kézilabdáztak. A folytatásban egyre többet hibáztak a vendégek, a Vasas 25–16-ra elhúzott, amikor Herbert Gábor időkéréssel próbálta felrázni csapatának tagjait. A hajrában őrizte előnyét a bajnokesélyes, és magabiztos kilenc gólos győzelmet aratott.

Herbert Gábor: – Kár az első negyedóráért. A folytatásban már jól küzdött a csapat, láttam szép dolgokat a lányoktól. Gratulálok a Vasasnak a bajnoki címhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában