röplabda

2021.05.25. 15:11

Csak a döntőben véreztek el az U17-esek

Ezüstéremmel koronázta meg egész éves szereplését a Linamar-Békéscsabai RSE U17-es leánycsapata.

G.P.

Fotó: BRSE Facebook-oldal

A csabaiak a Vasas Óbuda budapesti Folyondár utcai csarnokában hétvégén megrendezett I. osztályú fináléjában a házigazdák A csapatával mérkőztek.

A fiatalok nagyon nehéz éven vannak túl, hiszen a csapat rengeteg gonddal küzdött. Center poszton új játékos érkezett, több betegség, sérülés hátráltatta a felkészülést, és az életkori különbségek miatt együtt edzeni szinte alig volt lehetőség, hiszen a csapat egyik része az U19, míg a másik fele az U15-ös csapat gerincét is adja. Ennek ellenére a hatos döntőbe a középszakaszból veretlenül kvalifikálta magát a gárda. A csoportmérkőzések álomszerűen kezdődtek, előbb a nagy rivális Vasas (3:0), később a Szeged (3:0) kapitulált, és egyből az elődöntőbe jutott a csapat. Ott a keresztjátékot megnyerő csoportellenfél Szeged volt az ellenfél, de ismét 3:0-ra nyert a BRSE. A döntőben megismétlődött a BRSE–Vasas

Fotó: BRSE Facebook-oldal

A csoportmérkőzés, de már fordított előjellel végződött, a hazaiak nyertek 3:0-ra (20, 24, 23).

A döntő legértékesebb játékosának (MVP) Sinka Dalmát választották a szakemberek. A BRSE csapatának legjobbja Kucsera Jázmin lett.

BRSE: Endrődi Hanna, Radnai Lili, Radnai Luca, Fekete Gréta, Sinka Dalma, Laurinyecz Lilla, Kucsera Jázmin, Fekete Ramóna, Tuska Brigitta, Schneider Vanessa, Lázár Kamilla, Korcsok Karolina, Katics Kitti, Matuska Orsolya. Edző: Nagy Attila.

Nagy Attila: – Hittünk a győzelemben, de a döntőben többen elmaradtak attól a teljesítménytől, amit az előző két nap mutattak. Ettől függetlenül büszke vagyok a csapatra, még akkor is, ha csalódottnak érezzük magunkat. Az akarással nem volt gond, és az egész éves teljesítményért és a döntőben mutatott játékért is dicséret illeti a lányokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában