vívás

2021.05.25. 17:23

A békéscsabaiak mind a négy csapata a nyolc között zárt

Bronzérmes lett a békéscsabai Alföld Vívó Akadémia leánycsapata a kadet vívók országos bajnokságán. A korábbról elhalasztott csapatversenyeket a juniorokéval együtt a budapesti Gerevich Aladár sportcsarnokban rendezték meg a hétvégén nagy részvétel mellett.

G.P.

A kadet lányoknál 24 csapatot számláltak. A békéscsabaiakat a debreceniek, majd az MTK második csapata sem tudta megállítani. Az elődöntőben aztán megtört a lendület, a Vasas jobbnak bizonyult. A bronzéremért vívott csörte vidéki rangadót hozott, az ellenfél a Balaton Vívó Klub gárdája volt. A mérkőzés elején még érződött a csabaiakon az elvesztett elődöntő csalódottsága, de a negyedik párban Oláh Lili remeklésének köszönhetően átvették a vezetést, amit Gachályi Gréta nagyarányúra növelt. Innen már nem volt kérdés, hogy melyik a jobb csapat. A Bencsik Anna, Gachályi Gréta, Kovács Emese, Oláh Lili alkotta csapat bajnoki bronzérmes lett.

A kadet fiúknál 29 csapat kezdte a versenyt. Apáti Bálint, Lenkefi Soma, Tóth Marcell a bajai, majd a szombathelyi csapat „testén” át jutott be a nyolc közé. A BVSC következett ezután. Váltakozó vezetést követően a befejezés a fővárosi vasutasoknak sikerült jobban (40:45). A csabai legények ezután már nem tudtak megfelelő koncentrációval küzdeni, így először az óbudai vívók, majd a székesfehérváriak is legyőzték őket. A 8. hely közepes eredmény.

A junioroknál a fiúk kezdtek (21 csapat). A csabai szakvezetés nem titkoltan fényes éremben reménykedett a tavalyi ezüstérmes csapattól. Ennek megfelelően a Vasas második csapatán magabiztosan léptek tovább. Az Alba Regia vívói osztrák válogatottal erősítettek, de sokáig úgy tűnt, hogy ez sem segít rajtuk, a csabaiak nagyon jól vívtak. Az utolsó párban aztán egy váratlan összeroppanás vereséget eredményezett. Ezt követően, ha nehezen is, de összeszedte magát a Keszthelyi Zsombor, Kolczonay Balázs, Lenkefi Soma, Szabó Bence összetételű csapat, s először a Vasas, majd az MTK második csapatát felülmúlva megszerezte az ötödik helyet.

A junior lányoknál a kadet csapat Dékány Kingával megerősödve vágott neki a 21 csapatos versenynek. A diósgyőriek legyőzése után a Muhari Eszterrel felálló Honvéd következett. Gachályi Gréta remekelt (Muharit is legyőzte), így rendkívül szorosan alakult a mérkőzés. Az utolsó párban Dékány és Muhari egy találatos csabai hátránynál kötött be. Kinga két együttes találat után kiegyenlített, de sokáig örülhettek, a felnőtt válogatottban a befejező helyen vívó Muhari átvette a vezetést, s már nem is engedte ki a kezéből. A csabai lányok nem roppantak össze, magabiztosan múlták felül a BVSC-t, majd az 5. helyért a Vasas második csapatát is. Kinga és Gréta mellett Bencsik Anna és Oláh Lili alkotta a csapatot.

– Büszke vagyok rá, hogy mind a négy csapatunk a legjobb nyolc között végzett. A kadet lányok bronzérme remek teljesítmény, míg a junior fiúktól egyértelműen többet vártam. A junior lányok közel álltak a bravúrhoz, a kadet fiúk nagyobb önbizalommal előrébb végezhettek volna – értékelt Galli Zsolt, az AVA vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában