Abdullah Darya Rebaz

2021.04.13. 16:22

Ujjsérülés után aranyat szerzett a csabai tornász

Kellemes meglepetéssel szolgáltak a fiatal békéscsabai tornászok a budapesti Központi Tornacsarnokban hétvégén megrendezett leány utánpótlás csapatbajnokságon.

G. P.

A Torna Club Békéscsaba mindkét formációja, a serdülő I. osztályú és a gyermek kezdő is megszerezte a harmadik helyet, a nagyobbaknál pedig Abdullah Darya Rebaz aranyérmes lett egyéni összetettben.

– Az az igazság, hogy nem számítottunk ennyire jó szereplésre – kezdte Vastag Levente, a csoportokat felkészítő egyik edző. – Abdullah Darya Rebaz az egyik edzésen rosszul tette le a kezét és megzúzódott az ujja, emiatt könnyített gyakorlattal, két ponttal kisebb értékű ugrással próbálkozott. A csapatból Czupper Naomi talajon a második legjobb gyakorlattal rukkolt elő, ami szintén kellemes meglepetés. A kisebbek közül – akik a zsebibaba korosztályból „kiöregedve” most versenyeztek először a gyermek korcsoportban – Uhrin Bernadettet és Petrovszki Boglárkát emelhetem ki. Előbbi talajon aranyat érdemelt volna ki, ha osztottak volna érmet, utóbbi pedig önmagához képest is nagyon jól tornázott, ugrásban a harmadik legerősebb gyakorlat volt az övé.

A serdülő csapat: Kiszely-Horváth Anita, Czupper Naomi, Abdullah Darya Rebaz

A TC Békéscsaba eredményei. Serdülő I. osztály, csapat, 1. forduló: 3. Torna Club Békéscsaba A (Abdullah Darya Rebaz, Kiszely-Horváth Anita, Czupper Naomi) 148,200. Egyéni (37 induló): 1. Abdullah Darya Rebaz 53,300, 13. Kiszely-Horváth Anita 48,300, 19. Czupper Naomi 46,600.

A kezdő csapat: Petrovszki Boglárka, Uhrin Bernadett és Mag Natália

Gyermek kezdő, csapat, 1. forduló: 3. Torna Club Békéscsaba (Petrovszki Boglárka, Uhrin Bernadett, Mag Natália) 153,400. Egyéni (51 induló): 4. Uhrin Bernadett 53,200, 12. Mag Natália 50,400, 15. Petrovszki Boglárka 49,800.

Abdullah Darya Rebaz aranyérmes lett egyéni összetettben.

Sokáig nem kell várni az újabb versenyre, május 1-jén ugyanis a 2. fordulót tartják a csapatbajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában