röplabda U19

2021.04.20. 09:39

Nagy lépés a döntőhöz vezető úton

A hétvégén Jászberényben járt a Linamar-Békéscsabai RSE U19-es csapata, ahol az I. osztályú bajnokság elődöntőjében három mérkőzésen voltak érdekeltek Boskó Ágnesék.

G. P.

A két elődöntő torna első két helyezettje jut be a június 4-6. között sorra kerülő 6 csapatos országos döntőbe, melynek házigazdája Békéscsaba lesz.

A csabai fiatalok a Balatonfüred ellen kezdtek, ahol helyenként még akadozott a gépezet, de ennek ellenére magabiztos győzelmet arattak. Pihenő nélkül jött a Gödöllő elleni mérkőzés, ahol a Pest megyeiek nélkülözték a felnőtt keretben játszó tagjaikat, így sima viharsarki siker született. Egy hosszabb pihenő után a Jászberény ellen a nap utolsó mérkőzése hozta a legjobb játszmát, a másodikat, ahol a szimpatikusan küzdő jászságiak tudtak egy részsikert elkönyvelni, azonban a mérkőzés összképét tekintve a BRSE dinamikában, gyorsaságban és ütőerőben is extrát nyújtott, így győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben. A három győzelem azt is jelenti, hogy a csapat hatalmasat lépett előre az országos döntőbe vezető úton. Folytatás két hét múlva, május 1-én, Békéscsabán!

A csabaiak eredményei: Linamar-Békéscsabai RSE–Szent Benedek RA 3:0 (16, 18, 16); Linamar-BRSE–Gödöllői RC 3:0 (14, 16, 13); Linamar-BRSE–Jászberényi RK 3:1 (9, –26, 10, 20).

A BRSE csapata: Boskó Ágnes, Feld Bettina, Gellén Viktória, Sinka Dalma, Tatár Gréta, Tatár Noémi, Fekete Gréta, Radnai Lili, Radnai Luca, Lenkefi Lea, Kertész Petra, Rády Boglárka, Szűcs Gréta, Szatmári Lilla. Vezetőedző: Nagy Attila.

Nagy Attila: – Sokszor kiválóan játszottunk, párszor közepesen, rosszul egyszer sem. Örülök ennek a napnak, mert a hibáink is kijöttek, látjuk, miben kell fejlődnünk, és azt is, hogy ha elkapjuk a fonalat, akkor felnőtt élvonalbeli szinten is tudunk röplabdázni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában