Koronavírus Békésben

2021.03.30. 14:10

Békésben egyelőre kevés meccset fújt le a koronavírus

Országosan egyre csak szaporodik a halasztott mérkőzések száma, az MLSZ döntésre szánta el magát. Békésben egyelőre kevés meccset kellett lemondani koronavírus miatt.

G.P.

Illusztráció: Shutterstock

Az országban megnövekedett a halasztott mérkőzések száma a különböző megyei labdarúgó-bajnokságokban. Ezért a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége módosította az amatőr bajnoki találkozók COVID miatti egyoldalú halasztásával kapcsolatos korábbi határozatát. Ennek értelmében egy azon mérkőzést sportszervezetenként legfeljebb egy alkalommal lehet elhalasztani, de a kérelmet legkésőbb 48 órával a meccs hivatalos kezdési időpontja előtt meg kell tenni. Az elnapolt találkozó új időpontját a sportszervezetekkel történt egyeztetés után az illetékes versenybizottság jelöli ki. A területi igazgatóságok által hozott határozat ellen jogorvoslatnak helye nincs – így szól a rendelkezés.

– Békés megyében egyelőre minimális a halasztások száma, más megyékben azonban a fenti módosítások nélkül nem fejeződhetne be a bajnokság.

Illusztráció: Shutterstock

Az elnökségi határozat ettől már érvényes, tehát akinél volt korábbi lemondás, azt nem számítjuk ide, mivel a szabály akkor még nem volt hatályos. Viszont akik az elmúlt hétvégi mérkőzést Covid-hivatkozással lemondták, és az újrajátszását is lemondják, úgy annak eredménye az ellenfél javára kerül jóváírásra 3–0-s gólkülönbséggel – nyilatkozta Szpisják Zsolt, az MLSZ Békés megyei igazgatója.

A sportvezető szerint a fentiek célja nem a csapatok játékra kényszerítése, hanem a nem feltétlenül megalapozott lemondásoknak kívánnak gátat szabni, illetve a bajnoki év befejezését szeretnék biztosítani. – Jelen helyzetben Békés megyében minden bajnokságot a kiírt utolsó fordulóig be kell fejezni, az utolsó játéknap utánra nem halasztható mérkőzés – fűzte hozzá a megyei igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában