kézilabda

2021.03.26. 07:33

Rangos elismerést kapott a békési utánpótlás szakmai igazgatója

A Magyar Kézilabda Szövetség elnöksége 2017-ben döntött arról, hogy megalapítja a Jenővári István-díjat, mellyel a legeredményesebb nevelőedzők munkáját ismeri el.

V. L.

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

Kritériumként annyit határozott meg az odaítélését illetően, hogy olyan edző kaphatja, akinek a tanítványa legalább három felnőtt válogatott mérkőzést játszott a magyar válogatottban.

Idén ebben az elismerésben Kádas László, a Békési FKC jelenlegi utánpótlás szakmai igazgatója részesült, aki a klubnál áldozatos munkával segíti a fiatal kézilabdásokat a fejlődésben. Ezt a díjat általában a válogatott mérkőzéseken adják át, a jelenlegi korlátozások miatt azonban ilyen formában erre nem kerülhetett sor, a békési tréner is külön kapta meg.

– Mindenkinek nagyon szépen köszönöm az elismerést. Megtisztelő, hogy Fekete Bálint és Győri Mátyás válogatott játékosok, engem jelöltek a díjra. A békési kézilabda hosszú ideje a magyar kézilabdázás egyik vidéki műhelye, ahol alapfeladatként határoztuk meg válogatott szintű sportolók képzését, nevelését. Edzői pályafutásom legnagyobb megtiszteltetésének tartom a díjat, mely kettős érzéseket indukál bennem. Egyrészről figyelmeztet az idő gyors múlására, másrészről alátámasztja az eddigi szakmai munka eredményét – mondta az ünnepelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában