kézilabda - nb i.

2021.02.12. 11:39

A Csurgót legyőző „kis” Veszprém lesz a vendég Orosházán

A dabasinál nagyságrendekkel jobb csapat érkezését várják Orosházára vasárnap: az idei második NB I.-es bajnoki kézilabda-mérkőzését a „kis” Veszprémnek is nevezett bakonyi együttessel vívja Ratko Djurkovics alakulata.

G. P.

Azt mindenki tudja, hogy amit a Dabas ellen az első 38. percben támadásban nyújtott a zöld-sárga mezes alakulat, az édeskevés lesz, a fiatal titánokból összegyúrt csapat ellen. Amit viszont azután mutatott a végül 19–19-es döntetlent elérő OFKSE, az már elég lehet, s akkor az első két mérkőzésre előre betervezett négy pontból hármat begyűjt a viharsarki csapat. Nem mellékesen a fiúk szeretnének győzelemmel kedveskedni a születésnapját kedden ünneplő vezetőedzőnek, Ratko Djurkovicsnak.

A feladat persze nem lesz egyszerű, sőt, roppant nehéznek ígérkezik. Az Orosházánál három bajnokival többet játszó Veszprém KKft. a 7. helyet foglalja el a tabellán a szezonban legyőzte a Dabast, a Ferencvárost, a Gyöngyöst és szerdán a Telekom Veszprémmel ikszelő Csurgót is és szeptemberben Szegeden csak három góllal maradt alul. A bakonyiak a Csurgó ellen már 12 góllal is vezettek, végül 27–19-re győzedelmeskedtek. A kapuban Borbély Ádám a meghatározó, irányító poszton pedig a korábbi kiváló kapus, Fazekas Nándor fia, Gergő a vezér. A 17 éves játékos 46 találattal vezeti a házi góllövőlistát, aki csak 7 góllal lemaradva követ a Csurgó ellen hatszor betaláló Hári Levente.

A csapat és a saját várakozásairól az Orosháza 23 éves irányítója, Bella Csaba beszélt a klub hivatalos közösségi oldalán.

– Ismét hazai pályán játszunk, a Veszprém KKft. csapatát fogadjuk. Egész héten erre a találkozóra készültünk. Nagyon gyors és hajtós összecsapásra számítunk. A kulcs az lesz, hogy miként fog működni a védelmünk. Nagyon szeretnénk megszerezni a két pontot. Reméljük, hogy mindenki szurkol majd otthon a gép előtt! – szólt a lelátóról egyelőre még hiányzó szimpatizánsokhoz is Bella Csaba.

Az orosházi csapatban még mindig nem teljesen egészséges a beálló Döme Szabolcs, rá végig még mindig nem számíthatnak a mérkőzésen.

Az összecsapás 18 órakor kezdődik zárt kapuk mögött az Eötvös téri sportcsarnokban, a két játékvezető Bujdosó Máté és Horváth Viktor lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában