BRSE

2021.01.16. 17:44

Felszállt a fehér füst a csabai röplabdás lányoknál

A Swietelsky – Békéscsabai Röplabda SE Monzában lép pályára január 26-án, a CEV-kupa nyolcaddöntőjében.

Fotó: Imre Gyorgy

Felszállt a fehér füst: csapatunk folytatja a CEV Kupa szereplést – olvasható a BRSE közösségi oldalán.

„Mint ismert, sokáig kérdéses volt idei nemzetközi kupaszereplésünk kimenetele. A sorsolás nyomán a legjobb 32 között finn ellenfelet kaptunk, akik azonban az első mérkőzés előtt jelezték, hogy a koronavírus járvány miatt nem vállalják a megmérettetést, így játék nélkül jutottunk tovább, ahol a legjobb 16 között az olasz Saugella Monza várt Molcsányi Ritáékra. Menet közben, a pandémia okán az Európai Röplabda Szövetség átalakította a lebonyolítást és az úgynevezett ”buborék rendszerű„ lebonyolítás mellett tette le voksát.”

A csabai lányok Monzában folytatják /Fotó: BRSE/Facebook/

„Ennek értelmében 2020. december 8-án kellett volna pályára lépnünk Olaszországban, azonban megfelelő garanciák híján klubunk megfellebbezte mindezt, hiszen az előzetesen prezentált körülmények között nem tudtuk szavatolni saját csapatunk biztonságát, ami a legfontosabb számunkra. A sportdiplomáciai csatát megnyertük, hiszen a CEV elhalasztotta a rendezvényt” – olvasható a közösségi oldalon.

„Már akkor is jeleztük, hogy eszünk ágában sincs feladni a szereplést, pláne küzdelem nélkül, viszont az emberi egészség mindennél előrébb való. Hosszas előkészületek után realizálódott, hogy január végén megrendezhető az esemény, a hazai klub, valamint az Európai Röplabda Szövetség pedig szavatolta a biztonságos lebonyolítást, így a BRSE vezetése meghozta a döntést, vállaljuk a megmérettetést ilyen körülmények között is.”

Mint a bejegyzésből kiderül, a helyzet így sem egyszerű, a túra megszervezése jelentős feladatot, a kivitelezés pedig sok millió forintos anyagi terhet ró a klubra. A koronavírus járvány miatt minimalizálódott az európai légiközlekedés, így a csapat Bécsből repül majd Milánóba, de a különböző be – és kiutazáshoz szükséges tesztelés koordinálása is komoly logisztikát igényel.

„A BRSE számára mindig is fontos volt a nemzetközi kupaszereplés, hiszen itt nemcsak a klubot, Békéscsaba Megyei Jogú Várost, hanem Magyarországot is képviseljük. Tisztában vagyunk vele, hogy ellenfelünk a világ egyik legerősebb bajnokságának TOP csapata, amely ráadásul hazai pályán szerepel, de nem foglalkozunk a papírformával. Egyet ígérhetünk: bátor és büszke harcosok kelnek útra!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában