Gyász

2021.01.04. 11:21

Elhunyt Rónaszéki András

Erőemelés Rövid és súlyos betegség után életének 71. évében elhunyt Rónaszéki András, a Magyar Erőemelő Szövetség (MERSZ) elnöke.

Forrás: Shutterstock

Rónaszéki András 1950-ben született. 1968. január 2. óta foglalkozott az erőemeléssel, 1969-ben volt az első versenye, majd 1978-ban versenyzett utoljára.

Az első nemzetközi bíráskodására 1993-ban Pozsonyban került sor. Nemzetközi első osztályú bíróként hatalmas elismertséget szerzett az IPF és EPF köreiben egyaránt.

Magyar Erőemelő Szövetség 1996. február 25-én alakult, első elnökének Rónaszéki Andrást választották, aki azóta is betöltötte a tisztséget.

Rónaszéki András áldozatos munkája révén alakultak ki a Magyar Erőemelő Szövetség működésének feltételei. 2014. évtől kezdve lehetővé tette a Para fekvenyomó szakág csatalkozását a Magyar Erőemelő Szövetséghez.

Irányítása alatt 129 Világ és Európa-bajnoki címet nyertek a magyar sportolók.

Munkája révén számtalanszor járt Békés megyében, szívesen jött Gyulára, Orosházára – ahol több Európa-bajnokságon is részt vett – Vésztőre, és mindig igyekezett segíteni a megyei sportolóknak, kluboknak..

Halála pótolhatatlan veszteséget jelent a teljes erőemelő közösség számára.

Rónaszéki Andrást, a Magyar Erőemelő Szövetség saját halottjának tekinti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában