Testépítés-erőemelés

2021.01.13. 09:23

A csabai fanatikusoknál igen erős csapat áll össze

Nagy változásokat él át manapság a békéscsabai Fanatic Body Fitness Power kollektívája, amely új helyre költözött, a testépítők és az erőemelők felkészülése ugyanis a Vozárik utcai teremben folytatódik. A futópadokat már beállították, még kondigépekre és két spinningkerékpárra várnak a sportolók.

Gajdács Pál

Nagyon várják már az egyesület tagjai, hogy minden a helyére kerüljön, és a korábbinál tágasabb teremben folytatódhasson a munka. Mert edzeni kell, hiszen Dénes József és csapata erre az évre is nagy célokat tűzött ki maga elé.

– Tavaly a testépítőknél és az erőemelőknél is rengeteg verseny elmaradt, így nem vagy csak részben valósíthattuk meg az elképzeléseinket – jegyezte meg a Fanatic Body&Fitness Power vezetője.

– Erős csapatunk lesz úgy a testépítőknél, mint az erőemelőknél! A tizennyolc éves Kiss Anna ugyan még nem versenyzett eddig, de formája alapján már most ki merem jelenteni, hogy nagy eredményekre lesz képes. Örülünk az Annához hasonlóan a fitneszmodell-kategóriában felkészülő Pásztorné Béres Mónika visszatérésének, ő, valamint a mastersben készülő Szabó Tibor is nagy erősítést jelent számunkra. Hármójukat a Bodysport Kupa kvalifikálóra, a magyar bajnokságra, a római IBFA világbajnokságra, két Mister és Miss Univerzumra, a torinói CIBB és a hamburgi NAC szervezetek égisze alatt megrendezendő versenyre készítem fel.

A csapatnak idén már nem tagja a huszonegy éves Rakonczás Péter, aki két évvel ezelőtt Rómában két kategóriában is világbajnoki címet szerzett, a fiatal a sportágban maradva, de más klubban folytatja a pályafutását.

A békéscsabai Fanatic Body&Fitness Power csapata, balról: Szabó Tibor, Baji Mikes, Dénes József, Kiss Anna, Horváth László, Kurucz László, Boda Zoltán, Pásztorné Béres Mónika, Roszik István. A képről hiányzik: Zsilák Szilveszter /Fotó: Csukás Zsolt/

A Fanatic Body&Fitness Power másik sikerágazata az erőemelés, ahol szintén készül egy nagy ígéret, a mindössze tizennégy éves Baji Mikes, aki a serdülőkorosztályban áll élete első versenye előtt.

– A békéscsabai Szent-Györgyi Albert Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban fedeztük fel, ahol Kiss János tanár úr ajánlotta a figyelmünkbe – mondta Dénes József. – Horváth László, Boda Zoltán és Kurucz László ugyanakkor a rutint képviseli, ők az erős emberek közé visszatérve már tavaly is megmutatták, hogy mire képesek. Sokat várok a korábbi világbajnok Zsilák Szilvesztertől is, aki Szegeden készül, de a mi edzésprogramunk alapján. Hosszú sérülés után visszatér sorainkba a 2018-as orlandói világbajnokságon fekvenyomásban ezüstérmet szerző Roszik István. A két sportolónál az év második felére tervezem a formaidőzítést. Négy versenyre készülünk különösképpen, a szeptemberi kiskunfélegyházi Liga Kupára, a miskolci WUAP világbajnokságra, a lengyelországi GPC vébére és a szintén a lengyelek által megrendezendő novemberi XPC világkupára.

Dénes József hozzátette, versenyzőinek nagyon hiányzik már a nemzetközi versenyek légköre, hiszen tavaly a koronavírus-járvány miatt a siedlice-i és a trnavai Európa-bajnokságot, a miskolci világbajnokságot, valamint a lengyelországi nemzetközi viadalt is törölték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában