torna

2020.12.17. 09:33

Megfeleltek a csabaiak az egyéni és a csapatbajnokságon

Miközben a törökországi Mersinben a nagyok az Európa-bajnoki érmekért küzdöttek (az elmúlt hétvégén a férfiak, szerdától a hölgyek), addig a budapesti központi tornacsarnokban az egészen kicsik, a zsebibabák az országos bajnokságon, a gyermek és a serdülő korosztály az I. osztályú csébén és ob-n koptatták a szereket.

Gajdács Pál

Elégedetten térhettek haza a Torna Club Békéscsaba tornászai, hiszen több érmet is szereztek a két nap során. A legidősebbeknél a korábbi 1., és a vasárnapi 2. forduló alapján 265,400 ponttal összesítésben a 3. helyen végzett az Abdullah Darya Rebaz, Kiszely-Horváth Anita, Potocska Polla, Rondic Neira négyes. A szabadon választott ob egyéni versenyében összetettben a csabai lányok közül Abdullah Darya Rebaz végzett a legelőrébb, a 6. helyen, 40,900 ponttal.

Beküldött fotók

Egyéni összetettben és a szerenkéntiben is összesítették a két fordulóban bemutatott gyakorlatokat, ez alapján Abdullah Darya Rebaz 93,900 egységgel a 4. helyen zárt. Ugyanő ugrásban 23,600-as összpontszámmal 6., Kiszely-Horváth Anita (22,600) 9. lett. Abdullah Darya Rebaz felemás korláton (22,200) és gerendán (24,100) is felállhatott a dobogó harmadik fokára. Kiszely-Horváth Anita előbbi szeren 19,400 ponttal 8., utóbbin 20,600-al 9. Gerendán Potocska Polla 20,400 ponttal 10. A tehetséges Abdullah Darya Rebaz talajon 5. lett kereken 24 ponttal. Kiszely-Horváth holtversenyben Potocskával és a veszprémi Kugler Hannával 7. 23-23 ponttal.

A gyermek haladó korosztályban a csabaiak betegségek miatt a 2. fordulóban nem indítottak csapatot, ám az elsőben igen, és ezt is beszámítva a 6. hely lett az övék. Egyéniben egyedül Czupper Naomi szerepelt az indulók között vasárnap, aki gerendán érte el a legjobb eredményt, és 24,700-as összpontszámmal (itt is összesítették a két fordulót) a 4. helyen végzett. A csapatokat Mitykó Bianka Szabina és Vastag Levente készítette fel.

– Elégedettek vagyunk az eredményekkel – mondta Vastag Levente, a tornászok egyik felkészítő edzője. – A serdülőknek már magasabb szintnek kellett megfelelniük, ott szigorúbban is pontoztak. A kisebbeknél az volt a fontos, hogy teljesíteni tudják a gyakorlatokat. Januárban tartanak majd egy technikai és fizikai tesztet, ahol kialakítják a válogatott A és B keretét, amely tizenkét-tizenkét tornászból áll majd.

Az edző hozzátette, hogy több tornászuk is esélyes arra, hogy valamelyik keretbe bekerüljön.

A zsebibabáknál III. korcsoportjában békéscsabai csapat érdemelte ki az első helyet. A Petrovszki Boglárka, Egressi Nikolett, Mag Natália, Uhrin Bernadett négyes 130,600 pontot szerzett. A II. korcsoportban a TC Békéscsaba Köböl Kitti, Kovács Panna, Bréda Patrícia, Farkas Orsolya, Vígh Alíz, Seres Gina, Mezei Nóra, Dancs Gréta alkotta formációja 35,300 ponttal 16 csapatból a 6. helyen fejezte be a bajnokságot. A legkisebbek felkészítő Varró Renáta volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában