vívás

2020.12.07. 14:11

Kellett már ez a siker

Újabb válogató versenyen léptek pástra a hétvégén a békéscsabai Alföld Vívó Akadémia fiatal párbajtőrözői. Ezúttal a kadet és junior korosztály Magyar Kupa-sorozat 4. fordulóját tartották meg a magyar sport szentélyében, a tatai edzőtáborban.

G. P.

Dékány Kinga a dobogó legfelső fokán

A verseny az idősebbeknek, a junioroknak sikerült jobban. A kadet Európa-bajnok Dékány Kinga egyetlen vereséggel lépett tovább a csoportkörből. Egy könnyen nyert asszó után viszont majdnem kiesett. Történt, hogy a miskolciak tehetsége, Nagy Emma szinte végig vezetett ellene, Kinga ugyan fordított, de két másodperccel a vége előtt ellenfele kiegyenlített. Jöhetett az egy perces ráadás, ami rizikós, elég egy kis kihagyás és vége. Két együttes után Kinga szúrta a győztes tust.

Dékány Kinga a dobogó legfelső fokán

– Ez a győzelem, mintha fölszabadította volna, végre úgy kezdett vívni, ahogy már nagyon régen nem láttuk, határozottan, pontosan, színesen – idézte fel Kinga versenyét Galli Zsolt edző.

Magabiztos győzelmekkel haladt előre, a ranglista második helyezettjét, a BVSC-s Tóthot például 15:8-ra lépte le. A nagydöntőben az Óbudai VSE versenyzője, Szarvas Rita sem tudta megállítani (15:11).

– Nagyon ráfért már ez a siker Kingára, régen nyert utoljára versenyt, önbizalomnövelő győzelem volt – tette hozzá mestere.

A szintén a juniorban vívó csabai Bencsik Anna 21. lett.

A junior fiúk mezőnyében Keszthelyi Zsombor és Kolczonay Balázs lépett pástra. Zsombor nehezebben, Balázs könnyebb győzelmekkel jutott 8-as döntőbe, ahol aztán mindketten megtorpantak. Zsombort a Vasas versenyzője, Csabai, a végül 6. helyen záró Balázst a későbbi aranyérmes székesfehérvári Kovács Gergely állította meg.

Keszthelyi Zsombor

– Zsombor sajnos nem tudta átmenteni múlt heti remek formáját – amikor a felnőtteknél lett tizenkettedik – erre a versenyre, de ötödik helyezésére büszke lehet – fűzte hozzá Galli Zsolt.

Kinga és Zsombor is a válogatási ranglista harmadik helyét foglalja el.

A kadet lányoknál Oláh Lili szerepelt a legjobban, két remek győzelemmel a nyolc közelébe került, ahol három találattal kapott ki Gálfalvy Rékától (Vasas), így a 13. helyen kötött ki. Bencsik Anna 25. lett. A fiúk mezőnyében Apáti Bálint és Tóth Marcell összeakadt a 32-es táblán, kettejük csatájából Bálint jött ki győztesen, a következő körben ő is búcsúzott, 13. lett, Marcell 18.

Kolczonay Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában