Teniszpályát avattak

2020.11.06. 16:48

Új sportlétesítménnyel gazdagodott Csorvás

Új sportlétesítménnyel gazdagodott Csorvás, pénteken átadták a Rudolf majori kastély mellett felépült teniszpályát.

G. P.

A szabványméretű, 23,8x11 méteres, 200 lux erősségű világítással ellátott pálya építésére az önkormányzat 8 millió 760 ezer forintot nyert pályázaton, amelyhez kevesebb, mint 2,9 millió önerőt adott hozzá.

Baráth Lajos, Herczeg Tamás, Kelemen Mihály, a Csorvási Gazdák elnöke /A szerző felvételei/

Baráth Lajos, Csorvás polgármestere köszönetet mondott a pályázatban, és a kivitelezésben résztvevőknek. Kiemelte Zsurzsucz Edina, a Körösök Völgye Vidékfejlesztési Egyesület munkaszervezet vezetőjét, aki a pályázat során nagy segítséget nyújtott és a fővállalkozó Remete 2020 Kft. vezetőjének, Bogdán Attilának és Kerekes László műszaki vezetőnek, a Csorvási Gazdák részéről Sluch Mihálynak, és az alvállalkozó Kovács Jánosnak, Krausz József műszaki ellenőrnek, Gergely Jánosnak, aki a villanyvilágításért, Andrej Andrásnak, aki az automata öntözőberendezésért volt felelős. Utóbbi várhatóan a jövő hét folyamán készül el teljesen.

Herczeg Tamás és Baráth Lajos a szalagátvágás után egy rögtönzött minimérkőzést is megvívott

– Örülök, hogy a pálya elkészült, remélem, sok csorvási használja majd – mondta a városvezető. A pályát téliesíteni fogják, tavasztól azonban használható lesz.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő a tenisz egészségügyi előnyeit részletezte.

Egy felmérés szerint fele olyan gyakorisággal betegednek meg azok, akik heti 3 órát közepes intenzitással teniszeznek.

– Nem igaz, hogy a tenisz az elitnek, a gazdagoknak a sportja. Pusztaföldvári származású vagyok, és talán tíz éves lehettem, amikor a tornaterem mellett lévő betonpályán nyári szünetekben fel lett festve egy teniszpályaszerűség és minket, gyerekeket teniszezni tanított egy orosházi tanár. A tenisz alkalmas arra, hogy a labdarúgás és a kézilabda mellett új sportágként a csorvásiak örömére nagy forgalmat bonyolítson le.

Herczeg Tamás köszönetet mondott a Csorvási Gazdák Mezőgazdasági és Értékesítő Zrt.-nek is, hogy biztosítani tudja a kiszolgáló helyiségeket, amelyek lehetővé teszik, hogy hosszabb ideig tartózkodhasson itt a látogató.

Kelemen Mihály, a „Csorvási Gazdák” Mezőgazdasági és Értékesítő Zrt. igazgatóságának elnöke arról beszélt, hogy miként jutottak el ötlettől a megvalósulásig. Tavaly december 20-án küldték el a pályázati anyagot, és idén július 10-én érkezett vissza a támogatói okirat.

– Vannak még elképzeléseink, amelyhez keressük a megfelelő forrásokat. Van még terület a további bővítéshez. Igaz, hogy jó helyszín a kastély, ami az infrastrukturális feltételeket biztosítja, de egy igazi csapatépítő turisztikai programnak jó lehetőséget adhatna, hogy ez félig kész épület közösségi térré alakuljon, hogy a teniszezésben elfáradt sportolók újabb ötleteket, turisztikai attrakciókat fogalmazzanak meg számunkra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában