Dzsúdó

2020.11.18. 14:50

Két aranyat nyertek a Gyáni-tanítványok

A hétvégén két bajnokságon is részt vettek a Békés Megyei Kano Judo SE versenyzői. Egymást követő két napon rendezték a diák C, illetve a serdülő korcsoportok országos bajnokságát Győrben.

V. L.

Szombaton rendezték meg a legfiatalabb korosztály, a Diák C korcsoport országos bajnokságát,

amelyen a békéscsabaiak két versenyzővel vettek részt, akik mindketten országos bajnoki címet szereztek.

A két bajnok, balról Csikós László és Gajdács Ábel /Fotó: Békés Megyei Kano Judo SE/

Az egyesülettől elsőként Csikós László állt tatamira a pluszosok között. Gyors és magabiztos győzelmekkel söpört végig a mezőnyön, összesen alig töltött két percnél többet a szőnyegen.

Első bajnokságán megszerezte az országos bajnoki címet.

A nap másik bajnoka, Gajdács Ábel -45 kilogrammban mérettette meg magát, határozottan és technikásan mozgott a tatamin szépen kivitelezett ippon győzelmekkel lett a mezőny legjobbja és a bajnoki cím tulajdonosa.

Gyáni János edző így értékelt:

– Laci és Ábel az én utánpótlás korú reménységeim látom bennük az akaratot és az érzéket, mindketten tudják, miként kell győzni, és egyre jobban fejlődnek. A mai nap nem volt kérdéses, hogy mindketten a bajnoki cím esélyesei.

A Békés Megyei Kano Judo SE a diák C országos bajnokság egyesületi rangsorában 52 egyesület között a két bajnokával az első helyen végzett.

Másnap a győri Olimpiai Sportparkot a serdülő korosztály versenyzői töltötték meg élettel.

A +81 kilogrammos fiúk között a négyszeres országos bajnok, Héraklész válogatott Kara Bence a bajnoki cím egyik legnagyobb esélyeseként lépett tatamira. A tőle megszokott magabiztos, agresszív küzdő modorral mondhatni uralkodott ellenfelein, végigsöpört a mezőnyön.

Ismét az országos bajnoki döntőben találta magát, ahol nagy riválisával küzdhetett meg az aranyéremért. Bence hozta a mérkőzést, majd rosszul lett így leléptetésre kényszerült, így önhibáján kívül elmaradt az ötödik bajnoki címe, és ezüstéremmel tért haza.

A szintén pluszos Héraklész válogatott gyulai Bozó Bence a másik ágon versenyzett, így elkerülték egymást csapattársával. Bence ippon győzelemmel került az elődöntőbe, ahol a későbbi országos bajnokkal küzdöttek meg a döntőbe jutásért, azonban győzött a verseny rutin, így Bozó Bence a bronzéremért folytatta a küzdelmet.

A harmadik helyért folyó mérkőzésen nem volt kérdéses a siker, végig uralta a találkozót, majd bravúros ippon győzelemmel lett a bronzérem tulajdonosa.

Gyáni János edző így nyilatkozott:

– A fiúk mindig az élmezőnyben vannak a pluszosok között, mindketten serdülő válogatotthoz méltóan küzdöttek. Vártam volna még egy bajnoki címet, ez lett volna ebben az évben a

kilencedik országos bajnoki címe az egyesületnek. Ennek ellenére büszke vagyok rájuk, és az elért eredményeikre.

A Békés Megyei Kano Judo SE a serdülő országos bajnokság egyesületi rangsorában 50 egyesületből az előkelő 22. helyen végzett.

Szintén ezen a hétvégén rendezték a serdülők román országos bajnokságát, amelyen a Kano Judo SE versenyzője, Szabó Karolina is tatamira állt és ezüstérmet szerzett -48 kilogrammban. Karolina kettős állampolgársággal rendelkezik, a magyar bajnokságon is nagy esélyesként vehetett volna részt, azonban ezt a Magyar Judo Szövetség versenyszabályzata nem engedte, és így nem szerepelhetett a magyar bajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában