Röplabda

2020.11.24. 13:39

Balatonfüredre utazik az Extraliga veretlen listavezetője

Nem tévedünk, ha azt mondjuk, egyedülálló a női Extraliga történetében az, hogy egy csapat hét mérkőzést játsszon le egymás után idegenben. Az összes találkozót győzelemmel záró, éllovas Swietelsky-Békéscsabai RSE a városi sportcsarnok felújítása miatt ebben a cipőben jár, a hazai bemutatkozására pedig még mindig várni kell, ugyanis szerdán le kell játszani a nyolcadikat is, az október 29-ről elhalasztott Szent Benedek Röplabda Akadémia ellen.

G. P.

A balatonfürediek ötvenhat napos kényszerű szünet után szerdán hazai pályán, zárt kapuk mögött folytatják Extraligás szereplésüket.

– Bizonytalanságban éltünk, mert nagyon sokan elkapták a csapatból a koronavírust – mondta a klub hivatalos honlapján a korábban Kormos Mihály (aki szintén Füreden, utánpótlás szakmai igazgatóként munkálkodik) mellett Békéscsabán másodedzőként dolgozó Milodanovics Andrea, a fürediek vezetőedzője. – A legtöbben tüneteket is produkáltak, ami tovább nyújtotta a leállásunkat. Nekem még kevesebb időm volt a közös munkára, mert engem csak múlt hét közepén engedtek először dolgozni az orvosok. Valóban az egyik legerősebb csapattal játszunk, de most rajtunk semmilyen teher nincs, nem játszunk győzelmi kényszer alatt. Motiváltak a lányok és mindenki igyekszik a maximumot nyújtani, hogy mielőbb visszarázódjunk.

Az Extraligában újonc akadémisták – melynek a venezuelai Nelmaira Valdez az egyik erőssége – győzelemmel nyitották a bajnokságot, a Diósgyőrt 3:1-re felülmúlva. Azóta csupán egy találkozót vívtak, s bár vereséget szenvedtek az egyik bajnokesélyes Kaposvártól, sikerült szettet nyerniük.

A békéscsabaiak csendesen dolgoztak a múlt csütörtöki második miskolci győztes mérkőzésük után és a cél – talán mondanunk sem kell – nem más, minthogy megőrizzék makulátlan mérlegüket.

Az Extraliga állása:

1. Swietelsky-Békéscsabai RSE 19 pont (21:6, 7 mérkőzés), 2. Fatum-Nyíregyháza 18 (19:6, 7), 3. Vasas Óbuda 10 (12:7, 5), 4. 1. MCM Diamant Kaposvár 10 (13:14, 7), 5. Újpesti TE 6 (8:10, 5), 6. Szent Benedek Röplabda Akadémia 3 (4:4, 2), 7. MTK Budapest 3 (5:10, 4), 8. Diósgyőri VTK 0 (2:27, 9). G. P.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában