Vívás

2020.10.20. 14:19

Kis Abigél bejutott a nyolc közé

Mindkét nemben a serdülő magyar bajnok, azaz „kiskadet” nyert aranyérmet a kadet kard Magyar Kupa 2. fordulójában. A férfiaknál a TFSE-s Hanzély Zsombor, a nőknél a vasasos Spiesz Anna lett az aranyérmes.

G. P.

A hétvégi budapesti viadalon Kis Abigél, a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület reménysége is pástra lépett, aki rendkívül meggyőző és összeszedett vívással a nyolcas döntőbe került és végül a nyolcadik helyet szerezte meg.

Nyolcadik hellyel zárta a versenyt Kis Abigél /Fotók: Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület/

– Nagy öröm ez számunkra, hiszen Abigél még csak serdülő korú versenyző – mondta elégedetten a verseny után Nagy Nándor, Kis Abigél edzője. – Novemberben még két ilyen verseny kerül remélhetőleg megrendezésre. Bízunk a hasonló eredményekben, mivel nem titkolt szándékunk, hogy a megpróbálunk a kadet válogatott keretbe bekerülni.

Kadet női kard Magyar Kupa, UTE vívóterem, 47 induló. Végeredmény: 1. Spiesz Anna (Vasas, edző: Kósa Miklós), 2. Pápai Zoé (UTE), 3. Kovács Zsanett (Törökbálint) és Domonkos Emese (Vasas), 5. Bognár Liza (Vasas), 6. Bende Barbara (Vasas), 7. Pintér Dorottya (Honvéd), 8. Kis Abigél (Orosháza). A döntőben: Spiesz-Pápai 15:8.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában