Kézilabda NB II.

2020.10.19. 15:38

Először győzött idén a Belvár

Cikkünkben a legfrissebb NB II.-es kézilabda-mérkőzések eredményeit mutatjuk.

G. P.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Köröstarcsai KSK–Makói KC 24–25 (11–10)

NB II.-es férfi kézilabda-mérkőzés. Mezőberény, 50 néző. Vezette: Tóth G., Tóth I.

Köröstarcsa: DOMOKOS – Molnár K. 1, POLGÁR T. 5, BREZOWSZKI 5, Borbély 1, Molnár S. 3, Ivanics. Csere: Pukánszki (kapus), Lőrinczi 1, KOVÁCS I. 6, Branyiczki 2, Molnár B. Edző: Molnár Zoltán. A Makó legjobb góldobói: Gyöngyi 5, Szilágyi 5, Miksi 4 (2), Erdei 4. Kiállítások: 14 perc + Molnár K. és Polgár T. kizárva, ill. 8 perc + Gazsó kizárva. Hétméteresek: 3/2, ill. 0.

A hazaiak számára indult eredményesebben a rangadó, a 19. percre 9–6-os előnyt építettek ki. Időkérés után erősített a Makó és a félidő végére visszazárkózott. Szünet után kissé elméláztak a tarcsaiak, így átvette a vezetést a vendégcsapat (46. p.: 16–19). Az utolsó negyedórára magasabb tempóra kapcsoltak a házigazdák és az 58. percben 24–24-nél egalizáltak.

A végén már a győzelemért támadhattak, de pár másodperccel a vége előtt Polgár támadását szabálytalannak látták a játékvezetők, majd labdatartásért kiállították és hétméterest ítéltek ellene. Az időn túli büntetővel a Makó nyerte a rangadót, de a tarcsaiak nem érdemeltek vereséget. A feldühödött szurkolók a végén nehezen tudták megemészteni a történteket.

Kondorosi KK–Békéscsabai BDSK 27–33 (14–17)

NB II.-es férfi kézilabda-mérkőzés. Békéscsaba, 30 néző. Vezette: Kiu G., Kiu T.

Kondoros: Pankotai – Istenes L. 6, Raffai 1, Kovács 4, GAZSÓ 6, Tóth G. 3, KOHLRUSZ 6. Csere: Sztancsik (kapus), Kasnyik V., Istenes I., Ambrus 1. Edző: Kósa Balázs.

Békéscsaba: MÉZES – dr. Sári, TÁRNYIK 8 (1), Bagdi 3, VLCSKÓ K. 9, FEKETE 2, Mezei 2. Csere: Nemesi, Kádas 4, FARKAS B. 1, KOVÁCS L. 3, Morva 1, Tóth A., Tokaji. Edző: ifj. Skaliczki László.

Kiállítások: 8, ill. 6 perc. Hétméteresek: 1/0, ill. 3/3.

A kezdeti „kóstolgatást” követően a Békéscsaba talált hamarabb magára, háromgólos előnyét sokáig tartani tudta. A 25. percre, egy jó sorozatnak köszönhetően egyenlített a KKK, de a végjátékban szerzett találatokkal a szünetre visszaállt a korábbi rend. Egy sajnálatos sérülés is nehezítette a kondorosiak játékát: Raffai saját kapusával ütközött egy indításnál, azt követően már nem tudott pályára lépni, ami kihatással volt a mérkőzés további alakulására is.

A második félidő elején öt gól is volt már a különbség a „Belvár” javára, de a játékrész közepére vissza tudott zárkózni a Kondoros. Az utolsó tíz percben sok lehetőséget puskázott el a szerencsével is hadilábon álló KKK, a csabaiak pedig a a kritikus helyzetekben mindig tudtak valami újjal kirukkolni, így azután végig vezetve nyerték a küzdelmes megyei derbit, melyen mindkét csapat játékosai nagy odaadással harcoltak.

Békéscsaba DKSE–Csongrádi KSE 28–27 (13–12)

NB II.-es férfi kézilabda-mérkőzés. Békéscsaba, zárt kapuk mögött. Vezette: Gulybán, Juhász.

DKSE: Kecskeméti – Kéri I. 1, GÁBOR 7 (1), Benkő, Kocsor 3, MURÁNYI B. 7, Tóth B. Csere: Újfaluczki (kapus), Németh, Pap, Felföldi, KÉRI B. 3, TÓTH SZ. 5, Bai 1, Murányi Á. 1. Edző: Vólent János. A Csongrád legjobb góldobói: Zalai 9, Simon B. 8 (3), Huszák 4.

Kiállítások: 10, ill. 16 perc. Hétméteresek: 2/1, ill. 3/3.

Az első félidőben tulajdonképpen végig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A játékrész derekán a támadásait rendre passzívig vezető Csongrádnak Zalai Csanád vezérletével sikerül ellépnie 3 góllal (19. p.: 5–8), ám a másik oldalon Murányi Bálint is szorgoskodott, így jó hajrával még a szünetig fordítottak a csabai fiatalok.

A második játékrész első harmada ismét szorosan alakult, de azután egy ötös szériával elhúzott a vendégcsapat, amely az 54. percben már öttel járt előrébb (22–27). Reménytelennek tűnt a hazai pontszerzés, azonban a DKSE játékosai nem ismertek lehetetlent. Sorra védekezték ki az ellenfél támadásait, miközben a másik kapu előtt Tóth Szabolcs, Kéri Balázs és Gábor Bence is biztos kézzel értékesítette a helyzeteket, és a zsinórban elért 6 találattal a sírból hozták vissza a két pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában