cselgáncs

2020.10.16. 17:29

Aláírták Csabán a junior világbajnok, Özbas Szofi támogatói szerződését

Békéscsabán, a Városháza Mokos termében pénteken aláírták az ifjúsági olimpiai bajnok tizenkilencéves dzsudós, Özbas Szofi támogatói szerződését, amelyet a fiatal, pályafutását Békéscsabán folytató tehetség mellett kézjegyével látott el Szarvas Péter polgármester, és Gyáni János, a Békés Megyei Kano Judo SE elnöke.

Verasztó Lajos

Varga Tamás, Szarvas Péter, Özbas Szofi és Gyáni János /Fotó: Imre György/

Fotó: Imre Gyorgy

Szarvas Péter polgármester bevezetőjében elmondta, Békéscsaba a cselgáncssportban több kiváló, válogatott versenyzőt adott hazánknak.

– Petrovszki Mihály két olimpián, 1972-ben Münchenben, és 1976-ban Montreálban képviselte Magyarországot. Ő volt az első olimpikon, aki 1972-ben Békés megyei egyesület sportolójaként jutott el a nyári ötkarikás játékokra a Honvéd Szalvai SE versenyzőjeként. A körünkben jelenlévő Gyáni János is két olimpiára jutott el, az 1980-as moszkvai viadalon a Budapesti Honvéd sportolójaként állt tatamira, míg 1988-ban Szöulban a Szalvai SE színeiben küzdött a nyári játékokon.

A folytatásban a városvezető kiemelte, Gyáni Jánosnak köszönhető, hogy a magyar cselgáncssport legnagyobb tehetsége, a junior világ– és junior Európa-bajnok, ifjúsági olimpiai bajnok, Özbas Szofi, a Békés Megyei Kano Judo SE-ben folytatja pályafutását. A szolnoki születésű sportolóhölgy esélyes arra, hogy kijusson a tokiói olimpiára.

Varga Tamás, Szarvas Péter, Özbas Szofi és Gyáni János /Fotó: Imre György/

Szarvas Péter elmondta rövidesen megoldódhat a Kano Judo SE létesítménygondja, jelenleg ugyanis a Petőfi utcán egy kis teremben tartják az edzéseket. Az EMMI Sportért Felelős Államtitkársága, a Magyar Cselgáncs Szövetség, és a város összefogásával várhatóan még idén új edzőteremhez juthat az egyesület.

Végezetül a polgármester sérülésmentes felkészülést, és sikeres pályafutást kívánt Özbas Szofinak.

Gyáni János, a Kano Judo SE elnöke és edzője, megköszönte a város támogatását.

– Régóta figyelemmel kísérem Szofi pályafutását, akit két éve díszvendégként hívtunk meg Békéscsabára a magyar–japán cselgáncs találkozóra. Azóta tartom vele a kapcsolatot, és örülök annak, hogy most sikerült leigazolnunk. Bízom abban, hogy hosszútávú lesz az együttműködésünk, és mindent megteszünk majd azért, hogy jól érezze itt magát, és minél jobb eredményeket érjen el. Az új terem, amelyet reményeim szerint rövidesen birtokba vehetünk majd nagy lökést adhat a sportág fejlődésének a városban.

A rendezvény folytatásaként Özbas Szofi emelkedett szólásra, aki igazi sportcsaládból származik, hiszen édesapja birkózó, édesanyja tornász volt.

– Köszönöm a meghívást, és nagyon örülök, hogy itt lehetek. Én Budapesten tanulok, hetente egyszer tudok Gyáni Jánossal készülni, aki a felkészülésben elsősorban mentálisan tud sokat segíteni nekem.

Ezt követően Varga Tamás, sportot felügyelő alpolgármester jelenlétében a felek aláírták a támogatói szerződést. Végezetül Szarvas Péter a közelgő születésnapja alkalmából virágcsokrot adott át Özbas Szofinak, és átnyújtotta a város ajándékát, Szigeti Csaba: Egy város, öt karika, ezernyi történet – című könyvét, megjegyezve: ,,Reméljük a következő kötetben már a Te eredményeid is benne lesznek„.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában