erőemelés

2020.10.01. 14:46

Abszolútban is győzött a Liga Kupában a békéscsabai Bécsi Barbara

Mivel a koronavírus-járvány miatt eltörölték a miskolci helyszínnel tervezett világbajnokságot, így a hazai erőemelőknek a GPC (Global Powerlifting Committee) nemzetközi szervezet engedélyével a szeptember végi kiskunfélegyházi Magyar Professzionális Erőemelő Liga Kupa jelentette az egyetlen olyan lehetőséget a szezonban, ahol rekordokat is beállíthattak, vagy megdönthettek.

G. P.

Nagyon készült a viadalra a mindössze 18 éves Bécsi Barbara is, aki a békéscsabai MuscleFit képviseletében az ifjúságiak 56 kilogrammos súlycsoportjában indult.

Mint edzője, Süli Tibor elmondta, tanítványa nagyszerűen versenyzett, és felhúzásban 140 kilogrammal (a régi rekord: 140 kg) sikerült megdöntenie a világcsúcsot. – A guggolásban 90, fekvenyomásban 45 kg-ot teljesítő fiatal sportolónk 276 kilogrammos összteljesítménnyel végzett az első helyen. Barbara eredményének értékét növeli, hogy a guggolásban, fekvenyomásban és felhúzásban megszerzett első helye mellett az abszolút kategóriában is győzött – mondta Bécsi Barbara felkészítője.

Beküldött fotók

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában