toborzó körút

2020.10.15. 19:34

A Tuskirály a birkózó akadémia lehetőségeit ismertette Orosházán

Tíz állomásos toborzó körutat indított a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) szakmai vezetősége. A nevelőműhely nagykövete, egyben szakmai tanácsadója, a Magyarország 100. olimpiai bajnoki címét szerző dr. Hegedüs Csaba a hetedik állomására, Orosházára csütörtökön délután érkezett Németh Ivánnal, az akadémia sportszakmai operatív menedzserével.

Cs.I.

Dr. Hegedűs Csaba (balról) /A szerző felvétele/

A régió (Békés, valamint Csongrád-Csanád megyék) klubjainak szakemberei, érdeklődő szülők vettek részt a tájékoztatón, ahol elhangzott céljuk, hogy a vidéki egyesületek is csatlakozzanak a KIMBA programjához, ennek érdekében úgy alakították ki a menetrendet, hogy közvetetten az ország negyvenhat birkózóegyüttesét érintsék az előadások.

Dr. Hegedűs Csaba elöljáróban elmondta, a birkózó akadémián jövőre 14-23 éves fiatalok kezdhetik meg felkészülésüket, akik a sportág legtehetségesebbjei. 2022-re 120-130 ifjúval szeretnék, ha működne ez a kor minden igényét kielégítő nevelőműhelye.

Dr. Hegedűs Csaba (balról) /A szerző felvétele/

A Mr. Tus, a legendás birkózó-sportiskola, ennek a szakmai előzménye, ahonnan szintén sok kiváló és már világversenyeken is bizonyított birkózó került ki. A folytatásban a KIMBA biztosítja a fiatalok világszínvonalú felkészítését, és megalapozza a leendő olimpiai, világ- és Európa-bajnokok jövőjét – tette hozzá Hegedűs Csaba, a Tuskirály.

Szél Attila, a házigazda, az Orosházi Spartacus Birkózó Klub elnöke kiemelte, azért adnak helyet és lehetőséget ennek a tájékoztatónak, mert a térség legnagyobb létszámú egyesülete működik Orosházán. Reményét fejezte ki, hogy tehetséges birkózóik is ott lehetnek az akadémia sportolói között és az orosházi egyesület tagjaiként kerülhetnek majd be a magyar válogatottba.

– Az orosházi birkózás a 100 év alatt számos, kiváló birkózót adott a magyar sportéletnek. A folytatás adott, a KIMBA a továbbtanulóknak kiváló lehetőség – mondta a klubelnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában