kosárlabda

2020.09.27. 13:00

Békési vereség született az első bajnokin

Ha szurkolók nélkül is, de végre tétmeccset játszhattak az Omnia Pub&Food Békés kosárlabdázói.

G. P.

A játékosok, edzők és szurkolók egyaránt nagyon várták már, hogy elkezdődhessen az NB I B-s férfi bajnokság. Az Óbudai Kaszások–Omnia Pub&Food Békés mérkőzés a járványügyi helyzet miatt zártkapus volt, de legalább volt mérkőzés. Pénteken az MKOSZ előírásának megfelelően minden békési játékos gyorsteszten esett át, ami negatív eredményt mutatott, a csapatnál mindenki egészséges.

Jól kezdődött a találkozó a fiatal békésiek számára, elsősorban Hargitai és Meleg hármasainak köszönhetően az 5. percben 12:14-es viharsarki vezetést mutatott az eredményjelző. Itt azonban megtorpant a Békés, a negyed második felében már nem született vendégkosár.

A 2. negyedben sem találta a játék ritmusát a Békés, már 15 ponttal is vezetett a hazai csapat. Hargitai újabb hármasai, valamint Meleg pontjai tartották meccsben a viharsarkiakat, a negyed vége azonban az övéké lett. Szabó Balázs pontjai hoztak új színt a Békés játékába, így 7 pontra olvadt a Kaszások előnye.

A 3. negyedre szigorítottak Kriszticsék a védekezésen, több hibára késztették a fővárosi csapatot. Egy 8:3-as „rohanással” már csak 2 pont volt a hazai előny. A hazaiak egy időkérés után rendezték soraikat, egyre távolodtak, így az utolsó negyedre 12 ponttal vezetett a rutinosabb Óbuda. Még egy fellángolása volt Balog Gáboréknak, egy 10:1-es szakaszt tudtak produkálni, de erre is volt válasza a remek dobóformát nyújtó Kaszásoknak. Mindez azt jelenti, hogy az első bajnoki a Békés 20 pontos vereségét hozta.

Óbudai Kaszások–Omnia Pub&Food Békés 84:64 (24:14, 18:21, 22:17, 20:12)

NB I B-s férfi mérkőzés, Zöld csoport. Budapest. V.: Major, Németh, Kruk Melinda. Békés: BALOG G. (10/3), HARGITAI (12/12), Meleg (16/3), Frikker (12/3), Krisztics (8). Cs.: Széphelyi, Karsai, Mucsi, Cvijin (2), Szabó B. (4), Vass, Nógrádi. Edző: Balog Vilmos, Balog Lajos.

Az Óbudai Kaszások legjobb dobói: Vámos (20/15), Rosemond (17/6).

Balog Vilmos: Megérdemelten nyert az Óbuda, bár a látottak alapján a különbség túlzott. Sajnos a hárompontos dobásaink rendre célt tévesztettek, az ellenfél pedig közel ötvenszázalékkal dobott a tripla vonalon kívülről. A másik tényező, ami a vereségünkhöz hozzájárult, a hazai csapat sokkal jobb lepattanózása volt. G. P.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában