kézilabda NB II.

2020.09.28. 17:13

Megszorították az Algyőt a csabai kézisek

Békéscsaba DKSE–QSM Algyő 26–29 (14–16)

Gajdács Pál

NB II-es mérkőzés. Férfi. Békéscsaba, zárt kapuk mögött. V.: Hovány, Ubornyák. DKSE: Kecskeméti – TÓTH B. 4, MURÁNYI B. 15, Benkő 1, KOCSOR 3, Murányi Á. 1, Kéri I. Cs.: Újfaluczki (kapus), Kéri B. 2, Németh, Tóth Sz., Bai, Novák, Machlik, Karács. Megbízott edző: Felföldi Gábor. Az Algyő legjobb góldobói: Temesvári 10, Vass P. 7 (1). Kiállítások: 4, ill. 0 perc. Hétméteresek: 3/0, ill. 5/4.

A csabai fiatalok Murányi Bálint vezérletével, az első félidő két harmadán keresztül tartották a lépést a tavaly még NB I B-ben szereplő, rutinos algyői csapattal (18. p.: 10–9). Ekkor a Tisza-partiak egy ötös szériával fordítottak, és előnnyel térhettek pihenőre. Szünet után a hazaiak hamarjában egyenlítettek, de amikor a vezetést is átvehették volna, a látogatók rendre újítani tudtak. A remekül küzdő DKSE a 47. percben egy gólra ismét megközelítette ellenfelét, de erre a vendégek hármas sorozattal válaszoltak és innen már „ráültek” az eredményre.

Köröstarcsai KSK–Békéscsabai BDSK 19–16 (9–8)

Férfi. Mezőberény, 80 néző. V.: Garai, Varasdi. Köröstarcsa: KISS N. – Sárosi, Polgár T. 2, BREZOWSKI 5, BORBÉLY 5 (3), Molnár S. 2, IVANICS. Cs.: Domokos (kapus), Lőrinczi, Kovács I. 2, Branyiczki 2, Molnár B., Molnár K. 1. Edző: Molnár Zoltán. Békéscsaba: MÉZES – dr. Sári 3, FEKETE 3, BAGDI 5 (2), VLCSKÓ K. 3, Nemesi 1, Farkas B. Cs.: Csörgő (kapus), KOVÁCS L., Tárnyik 1 (1), Morva, Márton, Tóth A., Tokaji, Felczán, Kovács B. Edző: ifj. Skaliczki László. Kiállítások: 10, ill. 4 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 4/3.

Nagy lendülettel, kemény védekezéssel kezdett mindkét csapat. A vendégek a 10. percben 4–2-re vezettek, de a tarcsaiak szívós munkával a szünetre visszavették a vezetést. A folytatásban sem változott a játék stílusa. Továbbra is a kemény védekezésre helyezték a hangsúlyt a felek, ezért minden egyes gólért meg kellett szenvedniük a játékosoknak. A 40. percben még a csabaiak vezettek 12–11-re, de a hazaiaknak sikerült rést találniuk a védekezésükön. A látogatók ziccerek sorát hibázták el, ennek következtében negyedórán keresztül gólképtelennek bizonyultak (55. p.: 17–12). A végjáték során mindkét gárda nagyot küzdött, a házigazdáknak azonban kitartott az előnyük, így otthon tartották az igen értékes pontokat.

A Kondorosi KK–Kiskunmajsai KC találkozót terem hiányában elhalasztották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában