Kosárlabda NB I.B

2020.09.22. 14:14

Fiatalos csapatot építenek Békésen

Hat játékos érkezését jelentette be az Omnia Pub&Food Békési SZSK NB I. B Zöld csoportos férfi kosárlabda-csapata. Az érkezők mind fiatalok, akikre a klubnál hosszú távon szeretnének építeni. A felkészülés utolsó hetét zárják, a hétvégén az Óbudai Kaszások otthonában kezdik meg a bajnokságot.

G. P.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Az augusztusban kezdett felkészülés célegyenesébe ért az Omnia Pub&Food Békési SZSK NB I. B Zöld csoportos csapata. A tavalyi félbeszakadt szezon nem úgy alakult, ahogyan azt a klub vezetősége, játékosok, edzők tervezték, így többen a váltás mellett döntöttek, az egyesület pedig új irányvonalat fogalmazott meg. A keretbe fiatal, tehetséges, agilis játékosokat kerestek, akikre egy hosszabb távú program építhető. A cél a stabilitás visszanyerése, az alapok megerősítése mellett egy fiatalos, lendületes, lelkes csapat építése, benne a békési kosarasokkal is.

A szép számú távozó (Kertész Dániel, Lógár Bence, Koma Dániel, Szabó Norbert, Adebayo Osiyemi) helyére egy sor új játékos érkezett. Magas poszton Meleg Károly számít az egyik legmagasabban jegyzett játékosnak, aki a SZEDEÁK csapatában belekóstolhatott az NB I. A légkörébe. Legutóbb a BKG Szigetszentmiklós csapatában, az NB I. B Piros csoportjában szerepelt.

Társa a palánk alatt az 1999-es születésű Hargitai Krisztián lesz, aki már a Budapesti Honvédban is fontos szerepet kapott a felnőtt bajnokságban, tavaly pedig a szomszédvár Vásárhelyi Kosársuli csapatában gyűjtögette a kosarakat. A szerb származású atletikus Cvijin Patrik (21) a SZEDEÁK U20-as csapatától érkezett, akitől sokat várnak Békésen.

A Szolnoki Olaj játékosa volt Frikker Marcell, aki szintén szerepelt néhányszor az NB I. A csoportos csapatban is. Az egyes és kettes poszton játszó villámgyors játékos nagy erőssége lehet a viharsarkiaknak. Szintén ugyanitt szerepel Széphelyi Tamás, aki az újpesti Megyeri Tigrisekben játszott. A kiváló védekező játékos a védelmet stabilizálhatja.

A 2000-es születésű 190 centis Szabó Balázs szintén a fővárosból érkezik, aki a fiatalszabály értelmében első felnőtt szezonjára készül a viharsarki csapatban. A tavalyi keretből maradt a csapatban Vass Dominik, aki hárompontos kosaraival már eddig is szerzett örömöt a békési drukkereknek. A 2001- es születésű Balog Gábor irányító poszton már rutinosnak számít a felnőttek mezőnyében is.

A csapat rangidőse, új csapatkapitánya Krisztics Danijel, aki a fiatalok irányítására, vezetésére vállalkozott. A saját nevelésű Nógrádi Zsolt és Karsai Csaba számára nagyobb szerepet szán a vezetés a 2020–21-es szezonban, mindketten sokat fejlődtek az elmúlt időszakban. A még kiadó helyre, helyekre a tehetséges, előrébb lépni akaró békési, Békés megyei játékosok pályázhatnak, a felkészülési mérkőzéseken többen is a keretbe kerültek.

– A felkészülés jól sikerült, a tervezett munkát elvégezte a csapat – összegezte az elmúlt szűk két hónap történéseit Balog Vilmos, a felnőtt együttes egyik edzője. – Szerencsére a sérülések elkerülték a csapatot, ilyen szempontból zavartalan volt a munka. A koronavírus járvánnyal sem volt még problémája a csapatnak. A bajnoki rajtig hét-nyolc mérkőzést tervezett a szakmai stáb. Végül hét tesztmeccsel hangolt a csapat a szeptember 26-i bajnoki rajtra. Hat alkalommal győztesen hagyta el a pályát a csapat, s a törzsszurkolók elégedettek voltak a látottakkal, az edzői team szerint is jó úton haladnak, a küzdeni akarás mindig jellemző volt a csapatra.

Szombaton a nyáron jelentősen megerősödött Óbudai Kaszásokhoz látogatnak a békési Gladiátorok.

– Nagy kérdés, hogy a koronavírus mennyire szól bele a bajnokság menetébe, melyik csapatot mennyire érinti majd a járvány, így nehéz jóslatokba bocsátkozni a a pontvadászat végkimenetele kapcsán. A legfontosabb, hogy legyenek mérkőzések, haladjon a bajnokság, s a játékosok, edzők, szurkolók egészsége ne forogjon veszélyben. Ezért az egyesület megtesz minden óvintézkedést, hogy megelőzze a járvány terjedését – zárta Balog Vilmos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában