vívás

2020.09.21. 10:49

Fél év után versenyezhetett ismét orosházi kardvívó

Több, mint fél év kényszerpihenő után szerepelt ismét versenyen Kis Abigél a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület tehetséges kardvívója, aki a hétvégén, Budapesten, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban megrendezett újonc országos bajnokságon vett részt.

G. P.

– Sajnos több gyermek is enyhe megfázással küzd a klubbunknál, és a szigorú járványügyi intézkedések miatt háziorvosi javaslatra otthon vannak, így csak egy versenyzőt tudtunk egyéni női kard számban kiállítani, emiatt a csapatunk visszalépésre kényszerült – kezdte beszámolóját Nagy Nándor edző. – Kis Abigél, egyesületünk legeredményesebb versenyzője, augusztus 17. óta aktívan készül az idei szezonra. Szeptember első hétvégéjén a tatai Olimpiai Központban utánpótlás válogatottként edzőtáborban vett részt. Az országos bajnokságon végül az ötödik helyen zárt.

Kis Abigél

A csoportjából hat győzelemmel lépett fel a főtáblára, ahol egészen az elődöntőbe jutásig veretlenül vívott, a legjobb 32 között Széver Szonját (Kertvárosi Vívó SE) 15:6-ra, a 8 közé kerülésért a BVSC-s Bánhegyi Rékát 15:5-re verte meg. Az elődöntőbe jutásért a törökbálinti Gondos Pálmával találkozott. Az asszó első felében leblokkolt, és a második szakaszban már nem tudta utolérni ellenfelét, így 15:9-es eredménnyel ellenfele jutott tovább. A bajnokságot 54 indulóból a vasasos Domonkos Emese nyerte.

– Ami az edzéseket illeti, maximálisan törekszünk arra, hogy óvjuk a nálunk vívókat és családjaikat. Minden törvényi és szövetségi utasítás betartása mellett folyik tovább a műhelymunka – tette hozzá Nagy Nándor, utalva a jelenlegi járványhelyzetre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában