Koronavírus Békésben

2020.09.04. 10:33

Egészségügyi protokollt javasol az MLSZ a megyei mérkőzésekre

Mindennapi életünk része továbbra is a COVID-19, amely jelenléte több megyében már az amatőr labdarúgó mérkőzésekre is hatással van. Előfordult olyan eset, ahol egy labdarúgó pozitív tesztje után az előzőleg lejátszott bajnoki mérkőzés mindkét csapatát kéthetes karanténba helyezte a hatóság. Hogy ezt elkerüljék, az MLSZ területi igazgatósága több ajánlást is közzétett, melyek betartásával csökkenthető annak lehetősége, hogy Békésben is problémákat okozzon a vírus jelenléte a bajnokságokban.

G. P.

A mérkőzésekhez kötött ajánlások a következők:

A csapat körüli személyek figyelmének felhívása az alapvető higiénés szabályok betartására (kézfertőtlenítés, köhögés és tüsszentés higiéné, távolságtartás); megfelelő mennyiségű kézfertőtlenítők (és adagolók), papírtörlők elhelyezése az öltözőkben, egyéb helyiségekben – ezzel együtt megfelelő számú, nagyságú szemétgyűjtő elhelyezése ugyanott; az öltözőben eltöltött idő minimalizálása mérkőzés előtt és után; az egymást követő mérkőzések között a helyiségek, kispadok fertőtlenítő takarítása. Az öltözők szellőztetése, valamint az öltözők és az egyéb kiszolgáló helyiségek és azok ajtókilincseinek folyamatos fertőtlenítése.

Elővigyázatosságra figyelmeztet az MLSZ /Fotó: Shutterstock illusztráció/

Lázas, beteg, tünetekkel rendelkező sportolók ne edzenek, ne játszanak, ne tekintsék meg a mérkőzést, ne kockáztassák az egész csapat esetleges karanténba kerülését! A mérkőzés előtti kézfogás elmaradása javasolt, erről mérkőzés előtt a játékvezetővel egyeztessenek! A játékosok figyelmének felhívása a köpések mellőzésére. A játékosok részére saját víz, kulacs használata. Az étel és ital megosztásának elkerülése.

A játékvezetőkkel való közvetlen, öltözőben való konzultáció, kapcsolat idejének minimalizálása, a digitális jegyzőkönyv névsorának felvitele a mérkőzést megelőzően korábban történjen meg és ne közvetlenül a mérkőzés előtt a játékvezetői öltözőben!

A szurkolók tájékoztatása, figyelemfelhívása a higiéniai protokoll betartására, útvonalak, fertőtlenítő helyek megjelölése.

Szurkolókkal közös mérkőzés utáni érintkezések kerülése zárt térben, mert egy esetleges pozitív teszt után a karantén őket is érintheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában