Labdarúgás

2020.08.07. 10:05

Magyar Kupa-találkozóval nyitja a szezont a Dévaványai SE

A megyei I. osztályba jutás lesz a célja a Dévaványai SE csapatának a közelgő kvalifikációs bajnokság során. A zöld-fehér együttes Bereczki Árpád edző irányításával készül az új idényre, a nyitányt a Gyula elleni hazai Magyar Kupa mérkőzés jelenti augusztus 12-én.

G. P.

– Az elsődleges célunk az lesz, hogy négy között végezzünk és az első osztályban versenyezhessünk tovább, szem előtt tartva a fiataljaink fejlődését – ismertette a célokat Bereczki Árpád. – Kicsit továbblépve, a legjobbakkal szemben sem a mezőny végén szeretnénk kullogni, ott sem statiszta szerepre vágyunk.

A csapat háza táján munkahelyi elfoglaltságok miatt szokatlanul nagy volt a játékosmozgás az elmúlt hetekben. Három támadó is tőlünk nyugatabbra helyezte át a székhelyét. A 23 éves Kovács Ferenc és Panyik Flórián (26) külföldön próbál egzisztenciát kialakítani, Papp Viktor pedig hazánkon belül váltott lakhelyet és a későbbiek során vélhetően csapatot is talál majd magának.

Pótlásukat olyan rutinos labdarúgókkal igyekeznek megoldani, mint a Gyomaendrődről hazatérő Ernyes Róbert (30) és Furka Zsolt (32). Szintén a rutint képviseli majd a játékot újrakezdő egykori kapitány, Adamecz István (37) és Molnár József (36), akikre a középpályán számíthat a szakvezető. Az ötödik régi-új arc Tóth Mihály (25) lesz, a védő felsőfokú tanulmányai végeztével állt újból csatasorba.

– A felkészülés a lehetőségeinkhez mérten jól alakul ahhoz képest, hogy sokan vidéken dolgoznak – tette hozzá Bereczki Árpád. – Talán csak a szokatlanul sok sérülés árnyékolja be az elmúlt heteket, emiatt a Gyula elleni kupameccsen öt játékos nem állhat a csapat rendelkezésére. Biztató a kép, amit az eddigi felkészülési találkozókon visszakaptam, sikerült pótolnunk a veszteségeinket, jövő szerdán az is kiderül majd, hogy élesben mire leszünk képesek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában